Peste o sută de persoane cercetate în ultima săptămână pentru infracţiuni economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de la investigarea fraudelor au depistat 126 de infracţiuni, dintre care 49 fapte de evaziune fiscală
Poliţiştii de la investigarea fraudelor au depistat 126 de infracţiuni, dintre care 49 fapte de evaziune fiscală

Aproape 130 de infracţiuni economice, dintre care jumătate sunt fapte de evaziune fiscală şi înşelăciune, au fost depistate de poliţişti în ultima săptămână, 117 persoane fiind suspectate în aceste cazuri, potrivit Poliţiei Române.

În urma acţiunilor din perioada 29 august - 4 septembrie, poliţiştii de la investigarea fraudelor au depistat 126 de infracţiuni, dintre care 49 fapte de evaziune fiscală şi 14 fapte de înşelăciune, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

De asemenea, poliţiştii cercetează 25 de infracţiuni la Legea 86/2006 privind Codul Vamal, 11 fapte de contrabandă, cinci delapidări şi tot atâtea infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, patru fapte de uz de fals, două de fals intelectual şi câte o infracţiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu, complicitate la înşelăciune, precum şi o faptă incriminată de Codul Fiscal.

În urma verificărilor au mai fost constatate şapte infracţiuni de corupţie, respectiv o faptă prevăzută de Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, o infracţiune de luare de mită şi cinci de dare de mită, a precizat sursa citată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite