Percheziţii la Tarom, într-un dosar de delapidare. Cuc: Mă bucur că au descins. Mezei: Este la Sindicatul Direcţiei Tehnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tarom mfax

Procurorii DIICOT au efectuat, marţi dimineaţă, percheziţii la sediul Tarom şi la mai multe persoane, între care un lider sindical, într-un dosar de delapidare care ar viza achiziţionarea de piese de schimb pentru avioane. Ulterior, ministrul Transporturilor a spus că se bucură că au descins acolo şi că autorităţile trebuie să-şi facă treaba.

UPDATE Directorul general al Tarom, Mădălina Mezei, a declarat pentru „Adevărul” că „nu la Tarom au loc percheziţiile, ci la biroul Sindicatului Direcţiei Tehnice din  Tarom”. 

„Este vorba de predare de înscrisuri pe bază de ordonanţă, Tarom nu este percheziţionat. Este o percheziţie punctuală care vizează biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. Este în urma unor acţiuni de control desfăşurate în cadrul companiei de-a lungul timpului, o cercetare in rem 9 care cercetează fapte, fără a exista indicii asupra persoanelor care le-au săvârşit - n. red.)”, a precizat Mezei.

Ulterior, compania a trimis un comunicat prin care anunţa că va colabora cu organele de anchetă.

„Activitatea TAROM nu este periclitată sub niciun aspect, Direcţia Tehnică a Companiei TAROM îşi desfăşoară în continuare activitatea, iar operarea curselor aeriene se desfăşoară în condiţii normale.

Compania TAROM acordă întreg sprijinul organelor de anchetă şi va raspunde cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea anchetatorilor.

Fiind vorba despre o anchetă în curs, acestea sunt toate informaţiile pe care Compania TAROM le poate pune la dispoziţia opiniei publice în acest moment”, se arată în comunicatul companiei.

Percheziţiile făcute de DIICOT au loc la sediul Tarom, dar şi la locuinţele mai multor persoane vizate în dosar, între care un lider sindical şi mai mulţi mecanici.

 Acestea sunt suspectate de delapidare la achiziţionarea de piese de schimb pentru avioane.

Răzvan Cuc: Mă bucur că au descins acolo

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre percheziţiile făcute la Tarom, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat marţi, la Balş, că instituţiile competente trebuie să-şi facă treaba până la capăt, iar compania îşi desfăşoară activitatea normal, nefiind probleme legate de siguranţa pasagerilor.

Ministrul a adăugat că a avut discuţii cu directorul Tarom în vederea transformării direcţiei tehnice în companie separată care să primească comenzi de la Tarom şi să se autosusţină.

"Eu mă bucur că instituţiile competente au descins acolo şi trebuie să-şi facă treaba până la capăt. Dacă se adevereşte motivul pentru care s-au dus, şi am înţeles că mai mult s-au axat pe partea sindicală de la Tarom, partea de la tehnic, să-şi facă treaba până la capăt instituţiile abilitate. Noi oricum aveam intenţia, am vorbit cu doamna director Mezei, chiar săptămâna trecută, să transforme direcţia tehnică într-un centru de profit separat, astfel încât să se autosusţină. Deci practic, pe tehnicul de la Tarom vom face o companie separată, Taromul îi va da comenzi şi se va autosusţine, să vedem dacă e nevoie chiar de atâţia oameni câţi sunt acolo, vedem şi ce piese au pe stoc şamd. Mai departe, Tarom-ul funcţionează normal, tehnicul, hangarul, funcţionează normal, deci nu sunt probleme vizavi de siguranţa pasagerilor, aşteptăm rezultatele şi noi, ale anchetei, să vedem ce se întâmplă", a spus Răzvan Cuc, citat de Agerpres.

Citeşte şi:

Zbor de pe Otopeni, amânat pentru că a fost furată o piesă din avion

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite