Omul de afaceri Dan Adamescu rămâne în penitenciar şi poate cere eliberarea condiţionată în februarie 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au năruit speranţele omul de afaceri Dan Adamescu de a petrece acasă Sărbătorile de iarnă. Instanţa i-a respins, miercuri, cererea de eliberare condiţionată. Vestea bună este că,  în februarie 2017, Adamescu poate cere din nou să fie eliberat condiţionat.

„Respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Adamescu Grigore Dan, în prezent deţinut în Penitenciarul Bucureşti Jilava, ca neîntemeiată. În temeiul art. 587 alin. 2 C.pr.pen., fixează termen de reînterare a cererii la data de 19.02.2017”, potrivit deciziei Judecătoriei Sectorului 4, citată de News.ro.

Dan Adamescu poate contesta decizia la Tribunalul Bucureşti, care va hotărî definitiv dacă omul da afaceri va fi eliberat condiţionat sau va rămâne în penitenciar.

Cererea lui Dan Adamescu de eliberare condiţionată, înregistrată în 25 octombrie la Judecătoria Sectorului 4, a fost judecată miercuri în lipsa omului de afaceri.

Dan Adamescu a cerut Judecătoriei Sectorului 4 eliberarea condiţionată pe motiv că a executat mai mult de o treime din pedeapsa de patru ani şi patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale şi că de mai mult timp este internat în spital.

Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Jilava a arătat că Dan Adamescu nu a dat dovezi de îndreptare şi a recomandat ca acesta să revină cu o cerere de eliberare după patru luni, în timp ce avocatul acestuia a susţinut că acesta este din septembrie internat în spitale, pentru că este într-o situaţie medicală "extrem de gravă”, iar în aceste condiţii nu ar putea aduce "dovezi de îndreptare”.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite