Mesajul lui Nicolae de Medforth Mills pentru bunicul său, Regele Mihai. Mama fostului principe Nicolae: Sunt foarte dezamăgită de faptele fiului meu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae, alături de bunicul său FOTO Facebook
Nicolae, alături de bunicul său FOTO Facebook

Fostul principe Nicolae de Medforth Mills, nepotul Regelui Mihai I, împotriva căruia Casa Regală a depus plângere la Poliţie după ce ar fi avut o „tentativă de violare“ a domiciliului regelui Mihai, a postat pe Facebook o fotografie cu bunicul său, după ce rudele i-au interzis să-l vadă pe patul de moarte.

UPDATE Fostul principe Nicolae: Sunt dezamăgit şi profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale, precum şi a mamei mele

„Sunt dezamăgit şi profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale şi a mamei mele, de uşurinţa şi de lipsa de respect cu care aceştia aruncă efectiv către presă nişte comunicate agresive, defăimătoare şi nejusitificate, acum, în aceste momente în care ar fi nobil să dăm dovadă de respect şi să trecem peste cine ştie ce ambiţii personale“, scrie fostul principe într-un comunicat de presă postat pe contul său de Facebook.


Fotografia îl înfăţişează pe Nicolae, alături de Regelele Mihai, la volanului Jeep-ului său. Imaginea este însoţită de mesajul: „Când nu existau graniţe...“.

Nicolae a postat, miercuri, pe Facebook, un mesaj după incidentul cu membrii Casei Regale. El a a scris că nu înţelege „agresivitatea“ Casei Regale de a face tot posibilul să îl împiedice să îşi vadă bunicul.

„Mă întristează profund şi nu înţeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul şi de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar“, a scris, pe Facebook, fostul principe Nicolae.

În mesaj, Nicolae Medforth-Mills mai spune că va alege să îşi respecte bunicul în aceste momente dificile, pentru că  „aşa se cuvine şi aşa este creştineşte“.

Mama lui Nicolae, împotriva fiului său

Mama fostului principe Nicolae, Principesa Elena, se declară dezamăgită şi îngrijorată de faptele fiului său după incidentul care a avut loc cu o zi în urmă când acesta a încercat să intre cu forţa în reşedinţa Regelui Mihai din Elveţia şi apreciază că, prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae "a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea" fostului suveran. Ea susţine că Regele Mihai i-a reproşat într-o scrisoare lui Nicolae că nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitate "presuspusului său copil, o fetiţă de doi ani", ceea ce este "o lipsă de responsabilitate inacceptabilă".

"Sunt foarte dezamagită şi îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea tatălui meu, Regele Mihai. I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu doreşte să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiţă de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă", scrie principesa într-un comunicat transmis de Casa Regală.

Principesa Elena afirmă că la cea mai recentă vizită a sa la Aubonne, în luna august, tatăl său i-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru pe care fostul principe îl ştia.

"Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calităţile necesare pentru o poziţie în Casa Regală a României", scrie principesa, apreciind că faptele lui Nicolae din aceste zile "sunt profund greşite, moral si uman".

"Fiul meu a dat dovadă de dispreţ faţă de România, faţă de poporul ei şi faţă de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator", conchide ea.

Nu i s-a dat vreo explicaţie de-a lungul celor 2 ani

La câteva ore de la incident Nicolae a declarat pentru Ştirile Protv că a vrut numai să-şi vadă bunicul grav bolnav. „Am fost văzut de secretarul Regelui şi a zis că nu are voie să lase pe cineva. N-am avut (o întâlnire cu Regele - n.r.) de doi ani, cred că azi este a 6-a, a 7-a încercare. Niciodată nu am avut o explicaţie pentru ce s-a întâmplat în august 2015 când decizia a fost luată (când i-a fost retras titlul de Alteţa Regală -n.r.)”

Întrebat dacă Principesa Margareta, mătuşa lui, i-a dat, de-a lungul celor 2 ani, vreo explicaţie despre motivul pentru care nu este lăsat să se apropie de Majestatea Sa, Nicolae a negat categoric. 

Casa Regală a transmis, miercuri seară, printr-un comunicat de presă, că Nicolae Medforth-Mills a avut o tentativă de violare a domiciliului regelui Mihai, la reşedinţa din Elveţia, unde fostul principe a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Regale. El a agresat fizic şi verbal trei persoane, una dintre ele având răni corporale. În final, fostul principe a fost împiedicat să forţeze intrarea în casă.

Fostul principe Nicolae i-a dat replica mamei sale, principesa Elena. La rândul său, Nicolae s-a declarat dezamăgit şi profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale, precum şi a mamei sale, apreciind că ar fi nobil ca într-un astfel de moment să toţi să dea dovadă de respect şi să treacă „peste cine ştie ce ambiţii personale“.

Casa Regală a prezentat linia de succesiune: cea care va prelua conducerea Casei Regale este Principesa Margareta

Casa Regală prezintă joi linia de succesiune şi precizează că soţii şi copiii principeselor nu deţin titluri personale, informaţiile fiind difuzate pe fondul agravării stării de sănătate de Regelui Mihai, dar şi al scandalului provocat de intenţia fostului principe Nicolae de a intra în reşedinţa din Elveţia pentru a-şi vedea bunicul. Conform informaţiilor transmise, şeful actual al Casei Regale este Regele Mihai, iar moştenitor este principesa Margareta, următoarea în linia de succesiune fiind principesa Elena.

"Titlurile Membrilor Casei Regale a Romaniei, precum si Ordinea de Succesiune sunt determinate de Normele Organice ale Casei Regale a Romaniei. Astfel, potrivit acestora, Seful actual al Casei Regale a Romaniei este Majestatea Sa Mihai I, Rege al Romaniei (jure sanguinis). Actualul Mostenitor la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Margareta, Principesa Mostenitoare a Romaniei (jure sanguinis), care va fi de acum inainte si va ramane dupa decesul Majestatii Sale Regelui Custode al Coroanei Romaniei (ad personam). Actualul consort al Mostenitoarei la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Radu, Principe al Romaniei (ad personam)", anunţă Casa Regală.

Membrii Casei Regale a României sunt următorii: Alteţa Sa Regala Elena, Principesa României (jure sanguinis); Alteta Sa Regală Sofia, Principesa Romaniei (jure sanguinis); Alteta Sa Regală Maria, Principesa Romaniei (jure sanguinis).

"Soţii si copiii Alteţelor Lor Regale Principesele nu deţin titluri personale", precizează Casa Regală.

'Ordinea de succesiune la tron şi la şefia Casei Regale a României este bazată pe principiul primogeniturii cu preferinţă masculină, Normele Organice abrogând astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor si a descendentilor lor", menţionează Casa Regală.

Practic, in prezent, succesiunea este următoarea: 1. ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Custode al Coroanei Romaniei; 2. ASR Principesa Elena a Romaniei; 3. Elisabeta Karina de Roumanie; 4. ASR Principesa Sofia a Romaniei; 5. Elisabeta Maria Biarneix; 6. ASR Principesa Maria a Romaniei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite