Marian Vanghelie rămâne în libertate. Fostul edil, acuzat de DNA de instigare la mărturie mincinoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie
Marian Vanghelie

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins joi definitiv cererea DNA de a înlocui măsura controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul lui Marian Vanghelie.

CAB a respins contestaţia DNA şi a menţinut decizia dată pe 16 martie de Tribunalul Bucureşti. Procurorii anticorupţie au solicitat magistraţilor arestarea preventivă în cazul lui Marian Vanghelie, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la mărturie mincinoasă, după ce acesta ar fi luat legătură cu un martor în dosarul în care fostul primar al sectorului 5 este judecat pentru fapte de corupţie.

Un procuror de la DNA explica pe 16 martie, la Tribunalul Bucureşti, că Vanghelie se află sub control judiciar şi are obligaţia de a nu contacta martorii din dosar.

La unul dintre termenele de judecată ale procesului, Vanghelie s-ar fi apropiat pe holurile instanţei de unul dintre martorii din dosar, Marius Păun, cu care a stat de vorbă, întâlnirea fiind surprinsă de camerele de luat vederi de la tribunal.

„Nu este vorba doar de rea-credinţă, ci de influenţarea procesului. Înainte de a fi audiat, martorul relatează că în mod repetat a fost interpelat. A venit chiar şi o ofertă de angajare pentru martor. Modalitatea la vedere la care a apelat inculpatul duce la necesitatea unei alte măsuri. Inculpatul este persoană publică şi cauza este intens mediatizată, iar instanţa trebuie să sancţioneze derapajele, pentru că alţi inculpaţi pot face la fel. În luna februarie, instanţa l-a audiat pe martor. Martorul şi-a schimbat declaraţia şi procurorul s-a sesizat din oficiu. Inculpatul l-a abordat chiar pe holurile instanţei cu solicitarea de a-şi schimba declaraţia oferindu-i perspectiva angajării”, spunea atunci procurorul, potrivit Digi24.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite