Inspector fiscal, trimis în judecată pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorul fiscal este judecat în stare de arest preventiv FOTO Adevărul
Inspectorul fiscal este judecat în stare de arest preventiv FOTO Adevărul

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, în stare de arest, pe Gabriel Niculescu, inspector fiscal cu grad de consilier principal în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Ilfov – Serviciul de Inspecţie Fiscală.

Funcţionarul este acuzat de luare de mită, în formă continuată (cinci acte materiale) şi trafic de influenţă, în formă continuată (patru acte materiale).

Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, în perioada februarie – aprilie 2015, Gabriel Niculescu a pretins şi primit de la un om de afaceri, care, ulterior, l-a denunţat la DNA, în cinci tranşe, 1.000 de euro şi 3.100 de lei. În schimbul mitei, funcţionarul urma să facă o verificare fiscală la firma administrată de omul de afaceri.

”În baza acelaşi rezoluţii infracţionale, în perioada  martie – aprilie 2015, acelaşi inculpat a pretins şi primit de la persoana denunţătoare, în patru tranşe, sumele de: 2.200 de lei şi bunuri alimentare şi nealimentare în cuantum de 650 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra altor funcţionari cu funcţie de decizie din cadrul A.J.F.P. Ilfov şi promiţând că va interveni pe lângă aceştia pentru a urgenta procedura de reactivare a societăţii comerciale respective”, precizează documentul citat.

Procurorii au dispus sechestrul asupra sumei de 3.300 de euro, ridicată de la locuinţa inspectorului fiscal, cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite