IGPR: Din peste 19.500 de unităţi de învăţământ în ţară, 6.100 au pază umană, iar peste 6.000 au supraveghere video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a realizat o evaluare a unităţilor de învăţământ din punctul de vedere al asigurării cu mijloace de protecţie şi pază
Poliţia a realizat o evaluare a unităţilor de învăţământ din punctul de vedere al asigurării cu mijloace de protecţie şi pază

Poliţia a realizat o evaluare a unităţilor de învăţământ din punctul de vedere al asigurării cu mijloace de protecţie şi pază, constatând că sunt peste 19.500 de unităţi în ţară, 6.100 având asigurată pază umană, iar peste şase mii, sisteme de supraveghere.

Numărul unităţilor în care paza este asigurată a crescut faţă de anul şcolar precedent, dar tot sunt mii de clădiri neacoperite, potrivit News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de către Poliţia Română, la început de an şcolar, Direcţia de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a realizat o evaluare referitoare la reţeaua unităţilor de învăţământ preuniversitar şi stadiul asigurării cu mijloace de protecţie şi pază a acestor obiective.

Astfel, au fost identificate, în toată ţara, 19.550 de unităţi şcolare - grădiniţe, şcoli gimnaziale, licee şi colegii (6.262 în mediul urban şi 13.228 în mediul rural), în cadrul cărora au fost înscrişi aproximativ 2.867.364 de elevi şi preşcolari.
Verificările poliţiştilor au relevat că, din totalul unităţilor de învăţământ preuniversitar, 6.171 sunt asigurate cu pază umană (cu pază proprie, prin societăţi specializate sau cu pază mixtă).

”Din acestea, 3.501 sunt în mediul urban şi 2.670 în mediul rural. Comparativ cu sfârşitul anului şcolar anterior, numărul unităţilor de învăţământ asigurate cu pază umană au crescut cu 11,4%. De asemenea, o creştere semnificativă au înregistrat şi şcolile asigurate cu pază prin societăţi specializate de pază (19,5%).

6.024 de unităţi de învăţământ preuniversitar sunt dotate cu sisteme de supraveghere video (1.854 în mediul urban şi 4.170 în mediul rural). Faţă de sfârşitul anului şcolar precedent, numărul unităţilor de învăţământ preuniversitar dotate cu sisteme video a crescut cu 5,5%”, anunţă Poliţia Română.

La început de an şcolar, Poliţia Română a reluat activităţile în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, desfăşurând acţiuni pentrun verificarea modului de supraveghere, pază şi acces în unităţile şcolare, menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare şi combaterea absenteismului şcolar.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite