Fosta conducere a Jandarmeriei, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chestorul Constantin Silion a fost trimis în judecată alături de alte opt cadre militare FOTO Adevărul
Chestorul Constantin Silion a fost trimis în judecată alături de alte opt cadre militare FOTO Adevărul

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane din fosta conducere a Jandarmeriei Române pentru fapte de corupţie. Printre aceştia se află şi Costică Silion, fostul şef al Jandarmeriei Române.

Chestorul Costică Silion este acuzat alături de fostul inspector adjunct al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Ion Crînguş, şi de a coloneii în rezervă Costică Neculai, Doru Chilibon, şi Iulian Lixandru, dar şi de alţi patru angajaţi ai Jandarmeriei de abuz în serviciu şi falsificarea unor documente.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Public, în decursul lunii octombrie 2006, „prin fraudă şi prin falsificarea unor documente depuse la dosarul de candidat, cu sprijinul inculpatului Dan Ştefan Rusu,  inculpatul Pânişoară Paul a susţinut examenul de admitere în corpul subofiţerilor şi a fost reîncadrat în I.G.J.R.”.

Paul Pânişoară nu avea dreptul de a participa la aceste concursuri pentru că în anul 1997 a fost trecut în rezervă din motive disciplinare. După reîncadrare, subofiţerul a fost menţinut în rândul cadrelor militare, în mod ilegal, prin încălcarea cu ştiinţă a atribuţiilor de serviciu.

De asemenea, în octombrie 2008, prin fraudă şi prin falsificarea unor documente depuse la dosarul de candidat, lui Paul Pânişoară i s-a întocmit, în fals, un dosar de participare la concursul pentru trecerea în corpul ofiţerilor, la care acesta nu avea dreptul de a participa. Înscrisurile falsificate şi depuse la dosarul de candidat au fost întocmite de Ion Lixandru, Traian Mihai şi Mircea Niţoi.

„După ce această situaţie a fost cunoscută de conducerea Jandarmeriei aceasta nu au făcut niciun demers pentru sesizarea autorităţilor judiciare competente cu privire la neregulile constatate şi nici nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu pentru restabilirea legalităţii”, se mai arată în comunicat.

În plus, aceştia ar fi determinat un angajat al compartimentului de specialitate să întocmească un fals în documentaţia pe baza căreia ministerul de Interne ar fi trebuit să emită ordinul pentru trecerea lui Pânişoară în corpul ofiţerilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite