Fiul bancherului Jean Andronie a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare după ce, în 2011, a ucis două persoane într-un accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În momentul în care a produs accidentul Andronie (20 de ani) se afla sub influenţa băuturilor alcoolice
În momentul în care a produs accidentul Andronie (20 de ani) se afla sub influenţa băuturilor alcoolice

Andrei Andronie, fiul cunoscutului bancher Jean Andronie, a fost condamnat vineri la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru ucidere din culpă după ce în anul 2011 a ucis doi oameni într-un accident rutier produs pe Calea Floreasca. De asemenea, Andronie, trebuie să plătească 300.000 de euro daune morale, iar după ce îşi va ispăşi pedeapsa, nu va avea voie să se urce la volan timp de 5 ani. Sentinţa nu este definitivă.

Prin decizia instanţei Judecătoriei sectorului 1, Andrei Andronie trebuie să plătească şi 300.000 de euro, daune morale. Rudele victimelor ceruseră peste 3 milioane de euro daune morale. 

De asemenea, judecătorii au mai dispus, ca pedeapsă complementară, interdicţia de a conduce cinci ani după executarea pedepsei principale.

Andronie a primit şi o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru că a refuzat să se supună testelor pentru stabilirea alcoolemiei. Pedepsele au fost contopite, Andronie urmând să execută, dacă decizia rămâne definitivă, cinci ani şi şase luni de închisoare. Din pedeapsă va fi scăzută perioada în care Andronie a fost arestat.

Totodată, instanţa a dispus prelevarea de mostre biologice de la acesta, pentru introducerea lor în baza de date naţională.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti.

În noiembrie 2011, poliţiştii au încercat să-l oprească în trafic pe Andrei Andronie care conducea un BMW X5 pe Calea Floreasca. Tânărul, atunci de 20 de ani, conducea cu peste 150 de kilometri la oră. Urmărit de poliţişti, tânărul a fugit, a lovit o altă maşină iar impactul l-a proiectat într-un taxi care staţiona. Şoferul şi clientă acestuia, o tânără de 22 de ani, şi-au pierdut viaţa, iar alte trei au fost rănite.

Imediat după accident, Andronie a refuzat să meargă la Institutul Medico-Legal pentru a i se stabili alcoolemia. Mai mult, acesta i-a ameninţat pe poliţiştii care făceau cercetările la faţa locului.

Tânărul a fost trimis în judecată pe 15 aprilie 2013 pentru ucidere din culpă, dar şi pentru că a refuzat să îi fie recoltate probe biologice.

Andrei Andronie a stat în arest din 6 noiembrie până pe 6 decembrie 2011, când a fost eliberat în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Taximetristul Robert Ştefan Micu (32 de ani) care a murit în accident, era absolvent a două facultăţi şi se pregătea de nuntă. Rudele acestuia au spus că practica taximetria în timpul liber, în rest activând în cadrul unui ONG.

Andrei Andronie, care la data accidentului avea 20 de ani, studia la o universitate din străinătate şi venise atunci în Bucureşti pentru scurt timp.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite