Daniela Andreescu a pierdut la Înalta Curte procesul cu ANI privind incompatibilitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniela Andreescu a pierdut procesul în care a contestat raportul ANI privind incompatibilitatea sa FOTO: Guvernul României
Daniela Andreescu a pierdut procesul în care a contestat raportul ANI privind incompatibilitatea sa FOTO: Guvernul României

Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a pierdut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul în care a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate privind incompatibilitatea sa. Decizia judecătorilor este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au desfiinţat hotărârea Curţii de Apel Bucureşti care anula raportul de evaluare al ANI, privind incompatibilitatea fostul secretar general al Guvernului (SGG), Daniela Andreescu. Decizia ÎCCJ, care este definitivă şi irevocabilă, a stabilit că Daniela Andreescu s-a aflat în conflict de interese.

Totodată, hotărârea judecătorească interzice fostul şef al SGG să mai ocupe o funcţie publică timp de 3 ani.

Spaţii de la RAAPPS pentru fiică şi soţ

În 2009, Daniela Nicoleta Andreescu, în calitate de secretar general al Guvernului, a aprobat o notă a RAAPPS, privind atribuirea către Asociaţia Clubul de Pescuit Sportiv Delta Fishing a unui spaţiu de 105,2 metri pătraţi, situat la parterul imobilului din Strada Matei Basarab nr. 71, din Capitală, pe o perioadă de un an. Clubului sportiv aparţinea soţului Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu.
La 2 iunie 2010, Andreescu a aprobat extinderea termenului de atribuire a spaţiului primit de asociaţia respectivă de la unu, la cinci ani.

De asemenea, fiica Danielei Andreescu a beneficiat de la RAAPPS de un spaţiu pentru firma sa, într-un imobil din centrul Capitalei, pe strada Ion Câmpineanu nr.3A.
Demisă de premierul Emil Boc, Daniela Andriescu a contestat decizia în instanţă. Totodată, a dat în judecată şi Agenţia Naţională de Integritate, care a întocmit raportul privind starea sa de incompatibilitate. În mai 2012, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis acţiunea Danielei Andrescu şi au dispus anularea raportului de evaluare al ANI. Decizia a fost contestată de ANI la Instanţa Supremă, care a desfinţat hotărârea Curţii de Apel şi au stabilit, definitiv şi irevocabil, că fostul şef al SGG s-a aflat în conflict de interese.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite