Dan Condrea a făcut 13 drumuri între Buftea şi Corbeanca înainte de a muri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Condrea a decedat în urma unui accident rutier, petrecut pe drumul care leagă Buftea de Corbeanca
Dan Condrea a decedat în urma unui accident rutier, petrecut pe drumul care leagă Buftea de Corbeanca

Apar tot mai multe semne de  întrebare după sfârşitul tragic al patronului Hexi Pharma. Deşi s-a stabilit cu certitudine că Dan Condrea se afla în maşina făcută praf pe drumul dintre Buftea şi Corbeanca, anchetatorii au de lămurit o altă necunoscută: de ce a parcurs Condrea acest drum de 13 ori înainte să moară, aşa cum a fost surprins pe camerele de luat vederi.

Ancheta menită să lămurească circumstanţele în care a murit Dan Condrea adânceşte şi mai mult misterul decesului patronului Hexi Pharma. Procurorii încearcă să explice cum a reuşit să parcurgă Dan Condrea cu maşina, de 13 ori, într-o oră şi 7 minute, drumul dintre Corbeanca şi Buftea.

Deocamdată, anchetatorii au stabilit cu certitudine doar un singur lucru: la volanul maşinii zdrobite de pom pe şoseaua dintre Corbeanca şi Buftea se afla Dan Condrea. Mai exact, testele ADN confirmă că şoferul mort în accidentul din 22 mai este patronul Hexi Pharma. „Profilul genetic respectiv aparţine unui bărbat care este tatăl biologic al minorului Condrea David.

Urmele de culoare brun roşcat şi ţesut descoperite pe elementele de caroserie, cu prilejul cercetărilor la faţa locului, prezintă un profil genetic identic cu probele biologice prelevate de la cadavru. Profilul genetic respectiv aparţine unui bărbat care este tatăl biologic al minorului C.D., cu indice de paternitate 5.580.000”, a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului instanţei supreme, Ramona Bulcu.

În acest fel au fost eliminate speculaţiile potrivit cărora Dan Condrea şi-ar fi înscenat moartea şi ar fi fugit din ţară.

Psiholog: „ Este posibil să fi negociat cu el însuşi decizia de a se sinucide“

Traseul pe care a mers Dan Condrea cu maşina înainte de a intra într-un copac de pe marginea drumului a fost reconstituit de procurori în urmă anchetei, dar şi pe baza imaginilor ridicate de pe camerele de supraveghere din zonă.

Anchetatorii nu-şi pot explica în niciun chip de ce s-a plimbat Dan Condrea cu maşina între Buftea şi Corbeanca. O altă dilemă este cum a reuşit să parcurgă patronul Hexi Pharma de 13 ori distanţa de 10 kilometri într-o oră şi 7 minute.

„Autoturismul implicat în accident a fost surprins de o cameră de supraveghere stradală amplasată în Buftea, efectuând mai multe deplasări pe traseul Buftea – Corbeanca, tur şi retur, însumând 13 deplasări în intervalul orar 17.31 – 18.38, ultima deplasare fiind dinspre Buftea spre Corbeanca“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului instanţei supreme, Ramona Bulcu.

Explicaţia ar putea fi însă de natură psihologică şi nu logică. „Dacă luăm în considerare ipoteza sinuciderii, nu trebuie căutată o explicaţie logică. Fiind într-o presiune interioară foarte mare, este posibil să apară un astfel de comportament. Frământările şi tensiunea interioară trăite, amestecate cu disperarea, l-au adus într-o asemenea stare psihică. Este posibil ca în acele drumuri să fi negociat cu el însuşi decizia de a se sinucide. Acele drumuri ar fi putut să fie lupta lui cu gândurile, aşa cum se spune în popor, între îngerul bun şi îngerul rău – dilema între a trăi şi a renunţa la tot. (...) Şi-a reproşat, probabil, nişte greşeli, nişte decizii pe care le-a luat, s-a văzut într-o situaţie fără ieşire, a avut timp în drumurile astea tocmai să găsească o soluţie de a schimba istoria vieţii personale. Nu a reuşit şi ar fi decis să-şi pună capăt zilelor. Nu cred că a fost ceva premeditat“, a explicat, pentru „Adevărul“, psihologul Keren Rosner.

Ancheta Hexi Pharma

Patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea. Înainte ca testul ADN să fie făcut, procurorii de la Parchetul instanţei supreme arătau că trupul neînsufleţit al lui Dan Condrea a fost recunoscut fără echivoc de partenera de viaţă a acestuia, inclusiv după semnele particulare. Anchetatorii au precizat că toate leziunile constatate de medicii legişti sunt cele produse în accidentul rutier.

Investigaţia privind decesul lui Condrea este făcută de aceiaşi procurori care fac ancheta în dosarul dezinfectanţilor Hexi Pharma. Parchetul General a început urmărirea penală faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de „participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor“. Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.

Citeşte şi:

Dan Condrea a fost denunţat de fosta soţie

Ce spun martorii accidentului lui Dan Condrea. Patronul HexiPharma, înmormântat cu discreţie

Moartea patronului HexiPharma: indicii în favoarea teoriei sinuciderii. Tocmai îşi modificase testamentul

Reacţia SRI, după declaraţiile lui Sebastian Ghiţă: Dan Condrea nu era filat

Teoriile conspiraţioniste din jurul morţii patronului HexiPharma. Certitudini şi speculaţii

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit într-un accident de circulaţie. Soţia afaceristului l-a recunoscut după haine


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite