Curtea Supremă a respins cererea lui Cristian David de înlăturare a interceptărilor SRI din dosarul în care este judecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian David a fost trimis în judecată în iulie 2015
Cristian David a fost trimis în judecată în iulie 2015

Curtea Supremă a decis să menţină intercepătrile făcute de Serviciul Român de Informaţii în dosarul în care fostul ministru de Interne Cristian David este judecat pntru fapte de corupţie. Concret, instanţa a respins ca inadmisibilă cererea lui David de înlăturare a interceptărilor ca mijloace de probare a presupuselor fapte de corupţie de care este acuzat.

Avocaţii fostului ministru au cerut instanţei, vineri, să dispună înlăturarea din dosarul în care este judecat Cristian David a tuturor probelor, mijloacelor de probă, înregistrărilor ambientale şi interceptărilor telefonice care au fost obţinute cu participarea altor organe decât cele enumerate la articolul 55 din Codul de procedură penală, respectiv procurorul, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare şi organele de cercetare penală speciale.

De asemenea, avocaţii lui David au mai cerut şi să nu se ţină cont de declaraţiile martorilor legate de interceptările SRI. Apărătorii fostului ministru au precizat că dacă vor fi excluse din dosar şi declaraţiile de martor care se leagă de aceste interceptări, ar mai rămâne doar două denunţuri şi o serie de acte nesemnificative.

Instanţa a decis luni să respingă ca inadmisibilă cererea lui David.

Potrivit unor surse judiciare, Cristian David a dorit înlăturarea întregului ansamblu probator de la dosarul său, pentru ca apoi să solicite achitarea din lipsă de probe, arată news.ro.

Judecarea procesului fostului ministru al Internelor va continua la Curtea Supremă pe 5 aprilie.

Cristian David, trimis în judecată pentru luare de mită

Cristian David a fost trimis în judecată în iulie 2015, fiind acuzat de procurorii anticorupţie că în 2007 ar fi primit 500.000 de euro mită pentru a interveni la prefectul de Buzău în favoarea retrocedării unui teren. 

După ce DNA a cerut, în februarie 2014, aviz pentru a începe urmărirea penală, David a demisionat din PNL, spunând că a luat această decizie pentru a nu afecta imaginea partidului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite