CTP, despre temele pentru referendum: Nişte linii trase cu creta, peste care sperăm să nu sară o haită de lupi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu a criticat, la Digi24, temele anunţate de preşedintele Klaus Iohannis pentru referendumul din 26 mai, spunând că amnistia şi graţierea nu rezolvă problema paralizării Justiţiei.

În schimb, CTP a explicat că soluţia este schimbarea politică.

„Problema este că la putere se află două partide care vor să distrugă sau să paralizeze Justiţia din România în interesul lor personal. Cum rezolvă această problemă Iohannis prin cele două întrebări, amnistia şi graţierea, care nu mai sunt la modă în acest moment? 

Puterea politică se schimbă prin acest referendum? Nu! Dacă i se închide poarta cu ordonanţele, o s-o folosească Parlamentul.  

Aceste două teme propuse de Iohannis sunt nişte linii trase cu creta pe asfalt peste care sperăm să nu sară o haită de lupi. Cum poate această problemă să fie rezolvată? Prin schimbarea puterii politice. Asta nu poate face un referendum, dar o pot face alegerile. 

Chestiunea ordonanţelor ar trebui rezolvată prin Constituţie. După acest referendum ar trebui să mai urmeze încă unul, pentru a fi schimbată Constituţia. Practic, nu are niciun efect. 

Referendumul trebuie să funcţioneze pe persoană fizică. Aceste întrebări nu dau sentimentul că rezolvă problema în sensul Dragnea, Tăriceanu&co. 

Problema poate fi soluţionată chiar şi prin alegerile europarlamentare. Acolo, dacă se modifică semnificativ numărul de locuri pe care le obţin partidele, are o influenţă majoră în legătură cu tupeul partidelor aflate la putere de a ataca Justiţia. 

Există mulţi oameni care spun că toate partidele politice sunt la fel. Aceşti oameni pot să vină să voteze la referendum şi să nu voteze la europarlamentare, că toate patidele sunt aceeaşi mizerie. Dacă alegerile vor da rezultatul standard, atât ca prezenţă, cât şi ca voturi, domnul Iohannis poate să-şi înrămeze rezultatul referendumului la Cotroceni şi să se uite la el“, a declarat CTP la Digi 24


Liviu Avram, după temele anunţate de Iohannis pentru referendum: Mă simt înşelat. După doi ani de reflecţie, asta e tot ce a putut să scoată preşedintele?


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite