Comisarul Marius Maghiari, trimis în judecată pentru muşamalizarea unui accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul Marius Maghiari, fost şef de serviciu la Brigada Rutieră a Capitalei, a fost trimis în judecată, vineri, alături de alte zece persoane, în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Marius Maghiari este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, participaţie improprie la fals intelectual, instigarea la fals intelectual şi instigare la abuz în serviciu.

În iunie 2015, poliţistul a provocat un accident rutier, la o trecere de pietoni de lângă Fântâna Mioriţa, din Capitală. Aflat la volan, Maghiari a accidentat grav o femeie. El a dus victima la spitalul Elias, însă ar fi decis să ascundă adevărul, afirmând că victima este bona copilului său şi s-ar fi accidentat acasă la el, căzând de pe o schelă. Maghiari a declarat că a încercat să ajungă la o înţelegere cu victima pentru a nu se ajunge la deschiderea unui dosar penal.

Mai mulţi poliţişti de la Rutieră care au vrut să-l scape basma curată pe comisarul Maghiari au fost, de asemenea, deferiţi justiţiei. Astfel, au mai fost trimişi în judecată Mihăiţă Georgică Anghel, Nicolae Smercinschi, Cristian Trandafir, Liviu Canea şi Gheorghe Ovidiu Sanfira pentru favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual, precum şi pe Marian Marius Lupu Pasăre şi Ion Daniel Bocan pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu.

În dosar vor fi judecaţi şi Auraş Ţuţui pentru favorizarea făptuitorului, tentativă la fals intelectual, abuz în serviciu, Daniel Piştea pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu şi Marius Mihai Zaharia pentru favorizarea făptuitorului.

Conform procurorilor, Marius Maghiari ar fi încercat să muşamalizeze accidentul rutier cu ajutorul comisarului Daniel Piştea, adjunct la Brigada Rutieră Bucureşti, şi al lui Ioan Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, împreună cu alţi doi poliţişti de la Brigada Rutieră — Liviu Daniel Canea şi Auraş Eugen Ţuţui, precum şi cu trei agenţi de la Secţia 2 de Poliţie — Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasăre.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite