Cei trei acţionari ai clubului Colectiv au fost arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Anastasescu, Cătălin Gancea şi Costin Mincu au fost arestaţi preventiv
Alin Anastasescu, Cătălin Gancea şi Costin Mincu au fost arestaţi preventiv

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost arestaţi preventiv, prin decizia Judecătoriei Sectorului 4.

Alin Anastasescu, Cătălin Gancea şi Costin Mincu, vor fi arestaţi preventiv pentru 30 de zile, relatează Mediafax. Cei trei au dreptul să conteste decizia.

Acţionarii clubului Colectiv sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în urma incendiului în care au murit 32 de persoane şi au fost rănite peste 100.

Procurorii susţin că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite