„Prietenii Parcului IOR“ au protestat faţă de ridicarea unei săli de spectacole pe spaţiul verde, iar consilierii locali promit anularea proiectului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din zona parcului au participat la şedinţa consiliului local FOTO Facebook Prietenii Parcului IOR
Locuitorii din zona parcului au participat la şedinţa consiliului local FOTO Facebook Prietenii Parcului IOR

Parcul Titan din Sectorul 3 al Capitalei ar fi trebuit să aibă o sală de spectacole enormă, după cum prevedea un proiect de hotărâre aprobat de Consiliul Local al Sectorului 3. Cu toate acestea, locuitorii din zonă au reuşit să îi facă pe consilierii locali să se mai gândească puţin la decizia de a betona o suprafaţă important din parc.

Reoprezentanţii grupul civic „Prietenii parcului IOR“ au participat vineri, 31 octombrie, la şedinţa ordinară a Consiliului Local al Sectorului 3 Bucureşti. Înarmaţi cu mesaje civice: „Vrem parc verde nu betoane cenuşii“, „Domnule primar aţi promis un sector verde nu unul de beton“, „Copiii noştri iubesc natura“, oameni au protestat faţă de proiectul pentru construirea unei săli de spectacole multifuncţionale de 3.000 de metri pătraţi în mijlocul parcului.

„Doi dintre membrii Grupului civic au luat cuvântul la sfârşitul şedinţei şi au exprimat motivele pentru care cetăţenii nu sunt de acord cu proiectul impus de primărie, respective diminuarea spaţiului verde, modificarea peisajului parcului prin betonarea unei părţi din acesta, impactul negativ asupra calităţii vieţii cetăţenilor din zonă ca urmare a lucrărilor de construcţii şi a traficului pe care construcţia îl va aduce în zonă. S-a evidenţiat faptul că proiectul a fost impus de primărie şi votat de consilierii locali fără consultarea societăţii civile şi s-a propus ca pentru realizarea proiectului de sală multifuncţională de spectacole să se găsească alt spaţiu adecvat în sector“, susţin reprezentanţii grupului de iniţiativă

Sala de spectacole ar putea rămâne doar un proiect

După lungi discuţii în care locuitorii din zona parcului le-a explicat consilierilor locali că un astfel de proiect nu ar fi oportun, consilierii PDL au spus că vor iniţia un proiect de hotărâre pentru anularea construcţiei sălii în parc.
La sfârşitul şedinţei de consiliu şi alţi consilieri din partea PC şi PP-DD şi-au exprimat sprijinul pentru a nu se construi în parc şi pentru a se păstra spaţiul verde pentru locuitorii din zonă.

„Vom urmări acest proiect de hotărâre de consiliu pentru anularea construcţiei din parc, pe care îl considerăm în acest moment o simplă promisiune politică. În paralel, vom continua presiunea civică până când Primăria Sectorului 3 va renunţa la ideea nepotrivită a realizării unei săli de spectacole în parc“, au mai precizat reprezentanţii grpului care militează pentru păstrarea zonei verzi.

Sala de spectacole ar urma să fie construită pe spaţiul verde

Parcul Titan din sectorul 3 al Capitalei ar urma să aibă o sală de spectacole cu o capacitate de 1.200 de locuri, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat de consilierii locali la începutul lunii octombrie. Potrivit hotărârii de consiliu, sala multifuncţională dedicată evenimentelor culturale se va întinde pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi şi va avea parter şi alte două etaje.

Deşi în proiectul de hotărâre nu se specifică locul în care o să fie construită sala, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 au declarat, pentru „Adevărul“, că aceasta va fi ridicată chiar la intrarea de lângă Liceul Dante Aligheri, respecându-se toate norme legeale, deşi legea nu permite betoanea spaţiul verde.

Suma necesară realizării proiectului se ridică la peste zece milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 90% de Compania Naţională de Investiţii, restul banilor fiind asiguraţi de la bugetul local.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite