Metrorex suplineşte numărul de garnituri de metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Dorin Constanda
FOTO Dorin Constanda

Metrorex a luat decizia de a implementa un plan de măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de transport subteran, din cauza nenumăratelor plângeri survenite ca urmare a aglomeraţiei excesive surprinse de călători în ultimele zile.

Una dintre masurile luate de Metrorex va fi reprezentata de suplinirea numarului de trenuri in circulatie la orele de varf, in intervalele 7:00 – 9:00 si 17:00 - 19:00. Astfel, pe magistrala 2 – M2 (care face legatura intre statiile Dimitrie Leonida si Pipera) se circula cu 22 de trenuri (1 tren suplimentar) la un interval de succedare de 3 minute – solutie care reprezinta maximul posibil din punct de vedere tehnic, in prezent, pe magistrala 1 – M1 (intre Republica si Dristor 2) vor circula 21 de garnituri (2 suplimentare), in timp ce pe Magistrala 3 – M3 (intre Anghel Saligny si Preciziei) vor circula 15 trenuri (2 garnituri suplimentare).

La orele de varf, atat pe M1, cat si pe M3 se va circula la un interval de 3 minute intre Nicolae Grigorescu si Eroilor si de 6 minute pe restul distantei.

Un alt plan al Metrorex va fi modificarea graficelor de circulatie a trenurilor de metrou pe M1 si M3, grafice care vor intra in vigoare de la 1 decembrie, solutie care va fi implementata ca urmare a monitoritzarii circulatiei trenurilor. Solutia va asigura diminuarea intervalelor de circulatie pe magistralele 1 si 3 astfel: 2 minute intre Nicolae Grigoresc si Eroilor si 5 minute pe restul distantei.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite