Costin Miu, alpinistul care a escaladat munţii de zăpadă din faţa Guvernului, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costin Miu a cucerit "vârful Victoria" din faţa Guvernului, în încercarea de a atrage atenţia asupra felului în care autorităţile au gestionat problema zăpezii din Bucureşti                FOTO: Eduard Enea
Costin Miu a cucerit "vârful Victoria" din faţa Guvernului, în încercarea de a atrage atenţia asupra felului în care autorităţile au gestionat problema zăpezii din Bucureşti                FOTO: Eduard Enea

Într-un gest care şi-a propus să atragă atenţia autorităţilor în privinţa felului în care se gestioneză zăpada în fiecare an, ghidul montan Costin Miu a escaladat, în premieră, „vârful Victoria”, aşa cum a fost numit ”muntele” de omăt din faţa clădirii Guvernului.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Costin Miu este expert în comunicare, iar din când în când, cam de 2-3 ori pe an este ghid montan. După ce a bătut Carpaţii în lung, lat şi înalt, a ajuns la nivelul următor, acolo unde pregăteşte oameni să escaladeze cel mai înalt vârf al Alpilor, Mont Blanc, şi duce pasionaţi de munte în Everest Base Camp şi Annapurna Circuit Trek, în Himalaya.

Însă de data aceasta a acceptat provocarea jurnaliştilor Adevărul şi a urcat, în premieră, pe cel mai înalt vârf de zăpadă din centrul Bucureştiului, în Piaţa Victoriei, chiar în faţa clădirii Guvernului, acolo unde se presupune că ar trebui să fie „curat ca-n palmă”. Gestul are o semnificaţie, iar aceasta este legată de felul în care autorităţile tratează problema zăpezii din oraş, acolo unde sute de mii de oameni sunt nevoiţi zilnic să escaladeze asemenea „versanţi”, atunci când primăriile sunt „luate prin surprindere” de sosirea iernii.

Nici după îmbunătăţirea vremii lucrurile nu se mişcă, iar mormanele de zăpadă îngheţată aşteaptă inerte o încălzire uşoară pentru a se topi de la sine.

Despre această iniţiativă inedită, dar şi despre felul în care au perceput oamenii acest gest, Costin Miu vine să povestească la Adevărul Live, de la ora 15.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite