Consilierii generali au decis: Primăria Capitalei nu plăteşte patru milioane de euro pentru modernizarea reţelei de apă din cimitire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii generali au respins, joi, un proiect de hotărâre care prevedea înlocuirea şi extinderea reţelelor de apă şi canal din mai multe cimitire bucureştene. Costurile estimate ale lucrărilor se ridicau la circa patru milioane de euro.

Proiectul de hotărâre respins ieri de conilierii generali prevedea înlocuirea şi extinderea reţelelor de apă şi canal din cimitirele Ghencea, Iancu Nou, Sfânta Vineri şi Metalurgiei.

Pentru modernizarea reţelei de apă şi canal din cele patru cimitire, municipalitate ar fi trebuit să plătească în jur de patru milioane de euro, în timp ce durata estimată a lucrărilor din fiecare cimitir era de 12 luni.

În expunerea de motive a proiectului se preciza faptul că modernizarea este necesară, deoarece există un grad ridicat de uzură al conductelor de alimentare cu apă potabilă, cât şi al celor de canalizare.

De asemenea, se mai arăta faptul că reţeaua existentă este subdimensionată în raport cu cerinţele de securitate şi igienă, impunându-se modernizarea reţelei de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, precum si drenarea apelor în exces, aşa cum prevede Legea nr. 24/2007, articolul 12.

Pe aceeaşi temă:

Statuia lui Ion C. Brătianu va fi reconstuită şi amplasată în Piaţa Universităţii

S-a votat prelungirea contractului de închiriere pentru actualul sediu al Primăriei Capitalei. Consilierii PDL fac sesizare la DNA pe numele lui Oprescu

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite