Vladimir Voronin: Românii n-au construit nimic în Basarabia. Doar case din paie şi fără drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Liderul comuniştilor de la Chişinău, Vladimir Voronin, nu se arată atât de încântat de ideea unirii cu România. Fostul preşedinte moldovean susţine că pe timpul României Mari nu s-a construit nimic în Basarabia, decât case din paie.

„În 22 de ani, românii în Moldova sau în Basarabia, cum o numesc ei, n-au construit nimic. Niciun obiect industrial, nicio instituţie socială, nimic n-au făcut. Case cu paie, fără drumuri şi fără nimic”, a declarat Vladimir Voronin joi, 8 februarie, la emisiunea „Important” de la TVC 21.

Fostul şef de stat susţine că a avut recent întrevederi cu mai mulţi ambasadori acreditaţi la Chişinău, iar aceştia i-ar fi spus că nu sprijină unirea celor două maluri ale Prutului.

„Vă imaginaţi dacă Basarabia, cum o numesc românii, se uneşte cu România ce vor face acei 3 milioane de unguri care locuiesc pe teritoriul României. Ce vor face acei români care sunt pe teritoriul Bulgariei? Asta numai va începe, scântei, acest foc”, a subliniat comunistul.

Potrivit lui, e foarte uşor de spus „hai să ne unim şi scăpăm de probleme”: „Nu mai scăpăm noi de nimic, intrăm într-un hal extraordinar”.

Referitor la acele primării care au semnat declaraţii simbolice de unire cu România, Voronin a pus la îndoială faptul că aleşii locali s-ar fi organizat în mod independent.

„Artificial au fost organizate. Nu s-au mai convocat consilierii ceea din capul lor. Noi în toate aceste localităţi avem organizaţii de partid (...) şi ne-au povestit cum se face chestia asta şi cum se semnează aşa-numitele declaraţii de unire simbolică. Se fac artificial, cu interes, contra plată, oamenii n-au ce face acum şi stau şi se gândesc numai la unire în aşa sărăcie şi aşa nevoie”, a adăugat ex-preşedintele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite