Socialiştii cer anularea rezultatelor recensământului populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Socialiştii au elaborat o hotărâre de Parlament prin care cer anularea recensământului, demiterea responsabililor de organizarea acestuia şi investigarea modului în care au fost cheltuite cele peste 80 de milioanele de lei alocate în acest scop.

Liderul partidului, Igor Dodon, a declarat, într-o conferinţă de presă, că recensământul  trebuie anulat din cauza unor grave erori de procedură, care ar fi compromis modul de colectare a datelor.

Igor Dodon afirmă că Partidul Socialiştilor a adunat mii de plângeri cu privire la recensământ. Potrivit lui, multe familii, pur şi simplu, nu au fost vizitate de recenzori. Deseori, dacă nu erau acasă, oamenii aflau că recenzorii au completat în locul lor formularele. Numeroase persoane s-au plâns pe faptul că recenzorii notau datele cu creionul, refuzau să scrie „moldovean” la identitate şi „moldovenească” la limbă.

Recensământul din Republica Moldova s-a încheiat cu mii de oameni nenumăraţi

Joi,la şedinţa Parlamentului, grupul parlamentar al socialiştilor va cere votul deputaţilor pentru anularea recensământului, desfăşurat în perioada 12-25 mai.

Anterior, socialiştii au desfăşurat o campanie naţională prin care chemau oamenii să se declare „moldoveni“ şi vorbitori de „limba moldovenească“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite