Renato Usatîi cere presei să modifice titlurile, după ce jurnaliştii au scris că primarul de Bălţi ar fi implicat în spălarea banilor din Rusia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatii

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, le-a cerut jurnaliştilor luni, 24 mai, să modifice titlurile de ştiri unde era menţionat că dânsul ar fi fost implicat în spălarea a 20 de miliarde de dolari din Federaţia Rusă. Renato Usatîi a recitit documentul SIS, la care făcuse referire presa de la Chişinău, demonstrând că jurnaliştii au interpretat eronat documentul.

De fapt, este vorba vorba despre un răspuns al SIS la interpelarea deputatului Inga Grigoriu, care a întrebat SIS-ul dacă deţine informaţii cu privire la tranzacţii financiare suspecte efectuate de Veaceslav Platon, Renato Usatîi, Ilan Şor şi Vlad Plahotniuc. 

În răspuns, SIS a comunicat că are informaţii despre operaţiuni financiare suspecte a căror beneficiari sunt Plahotniuc, Şor şi Platon, însă SIS nu a menţionat şi numele lui Usatîi. 

„M-am revoltat foarte mult, deoarece nici titlul acestor ştiri, nici conţinutul nu au nimic cu documentul care a fost publicat. A apărut ştirea cu titlul următor: „SIS, despre implicarea lui Plahotniuc, Platon, Şor şi Usatîi în landromat: Se ştia din 2010”. (...) Dacă există măcar o probă de implicare a mea, în sumă de 100 de dolari, sunt gata să merg la puşcărie pe viaţă”, a spus Renato Usatîi într-un Live pe Facebook. 

x

VIDEO Declaraţia lui Renato Usatîi

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite