Primarul de Iaşi: În Constituţia României trebuie să fie prevăzut că Basarabia este teritoriul României VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de Iaşi, Mihai Chirica, consideră că „cea mai bună strategie de ţară ar fi fost ca planul reîntregirii teritoriilor româneşti să fie un plan strategic de ţară”. În acest context, edilul este de părere că unirea Republicii Moldova cu România trebuie să fie prevăzută în Constituţia României prin stipularea faptului că Basarabia şi nordul Bucovinei sunt teritorii româneşti.

„Este dreptul nostru legitim să ne apărăm adevărul. De ce să-l ţinem sub preş? Dreptul legitim al României este să afirme că Basarabia şi nordul Bucovinei fac parte din teritoriul României, prin Constituţie”, a declarat Mihai Chirica vineri, 15 decembrie, la emisiunea „Ora Basarabiei” de la IaşiTV.

Potrivit primarului de Iaşi, Constituţia României aparţine poporului român şi niciun stat nu poate interzice faptul ca în Legea Supremă să nu scrie „că teritoriul României se întinde de la Nistru până la Tisa”. 

„E viziunea noastră şi viziunea noastră nu poate fi contrazisă decât tot de noi. Prin urmare noi suntem cei care trebuie să ne creăm această viziune”, a subliniat Chirica.

El a mai adăugat că încă nu au apărut acei oameni politici care să aibă forţa să spună acest lucru „cu voce tare”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite