Octavian Ţîcu a devenit incomod pentru Blocul ACUM? Ce propune Mihai Popşoi, vicepreşedinte PAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popşoi, care este şi vicepreşedinte al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu, propune ca deputatul Blocului ACUM Octavian Ţîcu să candideze pentru funcţia de primar de Ungheni în alegerile din 20 octombrie. Acest fapt ar însemna ca Ţîcu să renunţe la mandatul său de deputat, în favoarea celui de primar, în caz de victorie în alegeri.

Întâmplător sau nu, propunerea lui Mihai Popşoi, anunţată pe Facebook, vine la scurt timp după ce Octavian Ţîcu a lansat mai multe acuzaţii la adresa Blocului şi a făcut câteva dezvăluiri, în premieră, despre problemele din interiorul Blocului ACUM. 

Totodată, iniţiativa respectivă a lui Mihai Popşoi a fost lansată după ce, recent, Igor Dodon s-a arătat deranjat că Octavian Ţîcu nu sprijinit candidatura lui Ruslan Flocea, persoană apropiată de preşedintele ţării, la funcţia de şef al Centrului Naţional Anticorupţie. Atunci, şeful statului a spus că ar trebui ca alianţa PSRM-ACUM să se clarifice câţi deputaţi are în componenţa sa în realitate.

Comentând propunerea lui Popşoi, la solicitarea ZdG, Octavian Ţîcu a menţionat că nu intenţionează să plece din Parlament în favoarea fotoliului de primar al oraşului Ungheni.

Amintim că, într-un interviu pentru Europa Liberă, Octavian Ţîcu a spus că în interiorul Blocului există mai multe probleme. Una dintre acestea ar fi că cele două componente ale Blocului, PAS şi PPDA, ar politiza instituţiile de stat, dar şi că nu ar exista transparenţă în luarea deciziilor. Deputatul a afirmat că, la un moment dat, a avut senzaţia că Maia Sandu şi Partidul Acţiune şi Solidaritate „au privatizat Guvernul”. De asemenea, el a menţionat că „Nu există o transparenţă a deciziilor şi lucrul ăsta a generat foarte multe frustrări în interiorul Blocului”, iar continuarea alianţei PSRM-ACUM este nocivă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite