Mihai Ghimpu: Republica Moldova este succesorul RSSM şi nu are nimic în comun cu Principatul Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pl.md
FOTO pl.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a decis să-l contrazică pe Igor Dodon pe subiectul „statalităţii moldoveneşti”. După ce preşedintele ţării a adus drept argument contra unirii ideea că statalitatea Moldovei are circa 700 de ani, liberalul a afirmat că, de fapt, Republica Moldova nu are nimic în comun cu statalitatea menţionată de către şeful statului.

„El face referire la faptul că statalitatea moldovenească are o istorie de aproximativ 700 de ani. Asta-i de râsul găinilor. Republica Moldova este succesorul Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti, creată la Moscova, după ocupaţia din 28 iunie 1940 şi nu are nimic în comun cu Principatul Moldova, care a format împreună cu Muntenia statul român. Noi suntem un stat doar cu istoria de la 28 iunie 1940, o istorie tragică”, a declarat Mihai Ghimpu joi, 1 februarie, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PL a condamnat intenţia lui Igor Dodon de a convoca Consiliul Suprem de Securitate, unde ar urma să fie abordate problemele legate de ameninţările aduse statului din partea unioniştilor, subliniind că deciziile acestei întruniri vor fi considerate neconstituţionale, pe motiv că oamenii au dreptul să-şi exprime liber voinţele politice.

Ghimpu consideră că anume şeful statului trebuie tras la răspundere pentru nerespectarea Constituţiei, şi nu cele şapte primării care au semnat o declaraţie simbolică de unire cu România.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite