Mihai Ghimpu: Îndată ce a ajuns în funcţie, Dorin Drăguţanu a trecut de partea lui Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PL, Mihai Ghimpu, recunoaşte că Dorin Drăguţanu a ajuns în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale la propunerea liberalilor, însă acesta ar fi trecut imediat de partea preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc.

Mihai Ghimpu susţine că l-a întrebat pe Dorin Drăguţanu în privinţa problemei furtului miliardului din sistemul bancar, iar guvernatorul i-ar fi spus că „asta a fost o schemă prin acordarea de credite”, „pe urmă am înţeles că m-a minţit”, a continuat liberalul.

Ghimpu a declarat că nu ştia înainte de a-l propune pe Drăguţanu la funcţia de guvernator al BNM că ar avea legături cu Plahotniuc, însă mai apoi ar fi analizat situaţia şi ar fi înţeles că acesta se află sub influenţa democratului deja.

Întrebat de ce Plahotniuc avea nevoie în 2009 de BNM, Ghimpu a răspuns că: „Lui Plahotniuc îi trebuie tot. Şi bancă, şi procuratură, şi primărie, chiar n-aţi înţeles lucrul acesta sau ce?”

„Acum, după ce am văzut ce se întâmplă cu Republica Moldova, că am ajuns în regim hibrid, cu primar general arestat, am înţeles că lui totul îi trebuie ca lui Lenin. Iată aşa sunt oameni, care îi trebuie nu-i trebuie el târâie şi duce acasă”, a adăugat preşedintele PL la emisiunea „Politica” de la TV8.

Potrivit lui, dacă am fi avut Procuratura independentă, „am fi avut azi şi banii în bancă şi pe Şor, Bodiu, Leancă şi ceilalţi condamnaţi”.

Amintim că Dorin Drăguţanu a deţinut funcţia de guvernator al BNM în perioada 2009 - 2016.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite