Liberalii cheamă PAS şi PPDA la dialog: Trebuie înaintat şi susţinut un singur candidat pe fiecare circumscripţie uninominală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Liberalii anunţă că în şedinţa Biroului Politic formaţiunii s-a decis „necesitatea imperativă de a demara procesul de negociere cu partidele proeuropene de opoziţie extraparlamentară PAS şi PPDA, precum şi cu PLDM, partid parlamentar care şi-a asumat prin statutul său dezideratul Unirii”. PL cheamă PAS, PPDA şi PLDM la un dialog în vederea coordonării de a fi înaintat şi susţinut un singur candidat pe fiecare circumscripţie uninominală.

„Considerăm că PL, PLDM, PAS şi PPDA sunt partide care şi-au demonstrat angajamentul de a demola regimul dictatorial al lui Plahotniuc şi Dodon”, se arată într-un comunicat de presă emis de PL.


Liberalii susţin că, deşi PAS şi PPDA au anunţat că vor lansa la 3 noiembrie blocul electoral ACUM, format din PAS şi PPDA, „există loc de dialog pentru a ne asigura că, după alegerile din 24 februarie nu vom admite reinstaurarea regimului care, de pe acum, îşi arată pornirile despotice de control pe verticală a tuturor puterilor din stat”.

„Este evident faptul că doar prin eforturi comune şi conjugate putem opri pericolul de a ne izola total de lumea civilizată. Ne putem pomeni ostaticii „cortinei de fier”, fără libera circulaţie în spaţiul UE, fără piaţa europeană de desfacere, fără libertatea de gândire şi exprimare”, spus liberalii.


Potrivit PL, există semnale sigure că Vlad Plahotniuc, „îşi formează propria opoziţie „proeuropeană” şi „unionistă” pentru a pune obstacole de a accede în Parlament partidele care au demonstrat în timp şi prin fapte că sunt adepţii acestor valori”.

„Votul mixt presupune 50 de mandate obţinute pe liste de partid şi 51 de mandate pe circumscripţii uninominale, dintr-un singur tur. Este clar că, partidele de dreapta se află în dezavantaj din start, din motiv că PD şi PSRM şi-au croit circumscripţiile după bunul lor plac, mai mult decât atât, au înţelegerea să nu concureze pe aceeaşi circumscripţie. Acelaşi lucru trebuie să facem şi noi, pentru a nu ne exclude reciproc şi a deschide larg porţile pentru candidaţii PD/PSRM”, se menţionează în document.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite