Igor Dodon: Termenul amnistiei migraţionale a fost prelungit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Dodon via Facebook
FOTO Igor Dodon via Facebook

Preşedintele Igor Dodon anunţă că termenul în care îşi pot legaliza şederea în Federaţia Rusă cetăţenii moldoveni care au regimul de şedere depăşit, dar se află încă pe teritoriul rus, a fost prelungit până pe 12 mai, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Preşedinţiei se menţionează că decizia de extindere a termenului de la 20 martie la 12 mai a fost aprobată vineri, ca urmare a întrevederii sale cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, din 17 martie, la Moscova.

„Potrivit ultimelor date, până pe 20 martie, circa 10 mii de cetăţeni de-ai noştri au efectuat procedura de legalizarea. Îi îndemn pe toţi să se adreseze subdiviziunilor teritoriale ale Direcţiei principale pentru probleme migraţionale a Ministerului rus al Afacerilor Interne pentru a primi statut legal de şedere pe teritoriul Federaţiei Ruse”, scrie preşedintele.

Igor Dodon mai anunţă că a devenit funcţională pagina electronică unde cetăţenii din Republica Moldova, care au interdicţii, pot verifica dacă au fost sau nu aministiaţi. Potrivit preşedintelui, de această amnistie au beneficiat peste 17 mii de persoane.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite