Congres de partid în faţa unui mall din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a „moştenit“ partidul lui Nicolae Andronic şi a vrut să se facă politician, dar a fost respins de Ministerul Justiţiei, controversatul milionar Renato Usatâi îşi face un partid ce să-i porta numele. "Congresul" va avea loc în cadrul "unui concert grandios".

„Sâmbătă, 23 august 2014, la Chişinău va avea loc Congresul de constituire a formaţiunii ”Partidul lui Renato Usatâi” (PaRUs), în cadrul căruia va fi aleasă conducerea partidului, va fi prezentat programul politic şi statutul partidului. Lucrările Congresului se vor desfăşura începând cu ora 18.30, iar evenimentul se va încheia cu un concert grandios cu participarea interpreţilor autohtoni Gheorghe Ţopa, Alexandru Lozanciuc şi invitaţilor speciali Grigorii Leps şi Svetlana Loboda. Adresa: Chişinău, strada M.Sadoveanu 42/6, în faţa Centrului comercial-distractiv MEGAPOLIS MALL (EVEREST)“, anunţă oamenii din PR controversoanului om de afaceri.

De mai bine de un an, de când a apărut prin Chişinău, Renato Usatâi finanţează concerte, mai ales cu artişti ruşi, şi face caritate. În ultimele luni a umplut Moldova cu bilborduri cu chipul lui.

Pe 13 aprilie, omul de afaceri fost ales preşedinte al Partidului Popular Republican (care a fost al lui Nicolae Andronic) la congresul formaţiunii, cu votul unanim al delegaţilor, care au aprobat şi statutul, programul şi noua denumire: Partidul Nostru. Ministerul Justiţiei a refuzat să facă aceste modifică, pentru că nu a fost respectată procedura statutară privind convocarea congresului, acestă fiind convocat cu trei zile mai devreme.

Ulterior, Elena Griţco, şefa Direcţiei organizaţii necomerciale de la Ministerul Justiţiei, şi Nina Cereteu, specialist în cadrul aceleiaşi direcţii, au susţinut că setul de acte depus de Renato Usatâi corespundea întru totul legii cu privire la partidele politice, dar că i s-a cerut să emită un refuz. În scurt timp, cele două funcţionare au aderat la partidul controversatului om de afaceri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite