UPDATE Comunistul Mark Tkaciuk despre Alianţa pentru Integrare Europeană: „Să-i fie ţărâna uşoară!“ PCRM - „S-a întâmplat un eveniment mult aşteptat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comunistul Mark Tkaciuk
Comunistul Mark Tkaciuk

Comuniştii s-au întrunit în şedinţa biroului permanent al partidului pentru a „da note politice“ la declaraţiile făcute astăzi de democratul Marian Lupu şi liberal-democratul Vlad Filat.

UPDATE 16.40 "Astăzi, s-a întâmplat un eveniment pe care o bună parte din societatea moldovenească l-a aşteptat mult - aşa-zisa Alianţă pentru Integrare European, creată artificial, s-a destrămat", se arată într-o declaraţie oficială a Partidului Comuniştilor din Moldova, difuzată acum câteva minute. "Zi de zi, Alianţa a distrus toate condiţiile posibile căutării consensului anţional, refuzând totodată toate propunerile constructive. După 16 martie 2012, când AIE a votat într-un mod neconstituţional pe aşa-zisul preşedinte, a început o nouă etapă, iar o mână de politicieni, ignorând drepturile şi libertăţile omului, practic au uzurpat puterea în stat, transformând-o într-o ţara ocupată", se mai spune în comunicat.

„Partidul Comuniştilor consideră că singura soluţie este ca preşedintele Parlamentului Marian Lupu, prim-vicepreşedintele Parlamentului Vladimir Plahotniuc şi complicii crimei din «Pădurea Domnească» să-şi dea demisia, pentru a crea toate condiţiile necesare pentru recuperarea statului de drept şi funcţionarea instituţiilor democratice. Este singura cale ca oamenii din Moldova să scape de povara grea a incompetenţei actualului Guvern“, mai afirmă membrii PCRM.

„Să-i fie ţărâna uşoară. Aşa se spune despre cineva care a decedat. Din păcate, acest eveniment a durat tocmai trei ani“, ne-a spus deputatul comunist Mark Tkaciuk.  

Fostul său coleg, actualul lider al Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, scrie pe reţeaua de socializare Facebook: „A început procesul de reformatare a Alianţei. Dar este încă unul necopt, care urmează să avanseze. Am aşteptat mai mult curaj şi forţă de decizie din partea lui Filat...“

Solicitat de postul de televiziune Publika TV, Igor Dodon a mai spus că nu va susţine acordarea unui nou vot de încredere pentru actualul Guvern. „Avem probleme economice. Noi nu am dat votul de încredere pentru acest Guvern şi nici nu îl vom da. Politica instabilă afectează economia. Oamenii s-au săturat de ce se petrece. Trebuie un Guvern de profesionişti, care să scoată ţara din criză“, a declarat Igor Dodon.

„Din istorie de succes, Moldova a devenit o ţară de minune. Este vorba despre o reglare de conturi. Nu îmi voi da votul de încredere pentru Guvern. Suntem în criză şi sunt posibile alegeri anticipate“, a spus şi fostul liberal-democrat Mihai Godea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite