În oraşul Sângera va avea loc un referendum local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din oraşul Sângera, dar şi cei din localităţile Dobrogea şi Revaca din componenţa oraşului, vor ieşi la urne pe 21 mai pentru a se expune cu privire la amplasarea Centrului de gestionare a deşeurilor periculoase în extravilanul oraşului Sângera. Data scrutinului a fost stabilită vineri, 14 aprilie, de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

În aceeaşi şedinţă CEC a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a referendumului, a aprobat chestiunea cu privire la constituirea circumscripţiei electorale orăşeneşti Sângera nr. ¼.

Crearea Centrului pentru Gestionarea Deşeurilor Periculoase este iniţiativa Ministerului Mediului, care afirmă că scopul este de a îmbunătăţi gestionarea deşeurilor periculoase în Republica Moldova şi a reduce impactul negativ al acestora asupra mediului înconjurător şi sănătăţii umane. Obiectivele principale sunt asigurarea eliminării corespunzătoare a deşeurilor periculoase acumulate istoric, gestionarea anumitor fluxuri de deşeuri periculoase, inclusiv colectare, stocare şi eliminare a lor finală etc.

Administraţia locală se pronunţă împotriva construcţiei Centrului de Gestionare a Deşeurilor Periculoase. Primarul oraşului Sângera, Mihai Lari, susţine că şi consilierii locali s-au expus pentru interzicerea acestui centru. Edilul afirmă că nu va semna certificatul de urbanism pentru proiectare atât timp cât populaţia împotrivă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite