Vaslui: Au scăzut încasările la taxe și impozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Boț, șeful Serviciului Financiar al Primăriei Vaslui
Eugen Boț, șeful Serviciului Financiar al Primăriei Vaslui

Lipsa locurilor de muncă, dar și veniturile foarte mici care se înregistrează la nivelul județului vaslui au făcut ca încasările la Serviciul Financiar al Primăriei să scadă dramatic în ultima lună.

Dacă la începutul anului vasluienii au luat cu asalt ghișeele serviciului, profitând de reducerea de 10 %, situația s-a schimbat radical în luna mai. „Sincer, acesta este primul an când nu am plătit impozitul la casă până în luna martie. Deși aș fi putut să profit de acea reducere de 10%, chiar nu am avut bani. Abia acum am reușit să pun ceva deoparte și să îmi achit și această datorie", ne-a spus Mihai Râmbu, angajat al unei firme de pază.

Datornici vechi de ani de zile

Potrivit conducerii serviciului, unii dintre cei datori au restanțe chiar și de cinci ani. O mare parte dintre ei s-au trezit cu popriri pe salariu din cauza acestor debite, după ce au intrat sub incidența legii, fiind executați silit. „Într-adevăr, acum este o perioadă cu activitate mai redusă. Noi ne-am făcut un program de încasări lunare pe care sperăm să îl ducem până la capăt cu brio. Lumea trebuie să înțeleagă că are și această obligație, mai ales acum când sunt în curs proiecte de dezvoltare ale orașului și este nevoie de bani. Noi rugăm toți vasluienii care au datorii la serviciul nostru să se prezinte la Primărie, deoarece se pot face și angajamente de plată. Nu suntem absurzi, știm că este greu", a precizat Eugen Boț, șeful Serviciului Financiar al Primăriei Vaslui.

În acest moment, cei mai mulți restanțieri sunt din rândul persoanelor fizice, 5.000 la număr, în timp din rândul persoanelor juridice se înregistrează 1.200 de datornici.

Cifră: Peste 2.000 de vasluieni au fost executați silit de la începutul acestui an din cauza taxelor și impozitelor neplătite.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite