Bianca Maria, primul bebeluş care s-a născut în noua maternitate din Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bebeluşul a primit nota "9" la naştere FOTO Corina Macavei
Bebeluşul a primit nota "9" la naştere FOTO Corina Macavei

Are 3,7 kilograme, 53 de centimetri şi a primit nota „9” la naştere. Bianca Maria este primul bebeluş care s-a născut în noua Maternitate din Drobeta Turnu Severin.

Alexandra Popescu, în vârstă de 23 de ani, din Malovăţ, este mămica care a adus-o pe lume pe Bianca Maria, primul copil care s-a născut în blocul materno-infantil.

„Sunt foarte fericită că am născut aici, în această maternitate fiindcă sunt alte condiţii faţă de cea veche. Fetiţa mea este foarte sănătoasă, este primul nostru copil, o va chema Bianca Maria. Nu mă gândeam că o să nasc aici, dar Dumnezeu a făcut în aşa fel încât să nasc aici”, a spus  cu emoţie Alexandra Popescu.
Bianca Maria s-a născut printr-o operaţie cezariană şi a primit nota „9” la naştere.

„Este o mămică tânără, dar a avut o hipertensiune indusă sarcinii care a necesitat pentru siguranţa copilului operaţie cezariană. Este o fetiţă de 3,7 kilograme, 53 de centimetri”, a precizat medicul Elena Hinoveanu, şef de secţie.

Medicul ginecolog care a asistat la naştere este Dumitru Pătraşcu, şi el la fel de emoţionat de acest moment, am putea spune istoric, dacă ne gândim că în urmă cu 26 de ani a început construcţia acestei maternităţi şi pentru multă vreme nimeni nu mai credea în finalizarea ei. Reputatul ginecolog spune însă că deschiderea maternităţii este însă doar un prim pas, până la punctul de a fi considerată una europeană are nevoie, în primul rând de aparatură medicală performantă.

„Este emoţionat pentru că e un lucru care vine după decenii, emoţionant pentru că ajutor nu prea am avut până acum, emoţionant pentru că în continuare nu primim ajutor, să ştiţi că mutarea noastră nu înseamnă că s-a terminat maternitatea. Ar trebui comunitatea locală să se implice pentru că înţeleg, istorie, teatru, cetate, muzeu sunt importante, dar Maternitatea este a comunităţii şi în momentul de faţă mai avem nevoie de multe. Ne-am mutat, este un pas imens înainte, dar mai trebuie câţiva paşi. Mai este nevoie de mobilier, de aparatură, avem multe nevoi”, a declarat medicul Dumitru Pătraşcu.

Blocul materno-infantil s-a deschis în data de 30 octombrie, însă din lipsa fondurilor  Spitalul Judeţean de Urgenţe Drobeta Turnu Severin a fost nevoit să utileze această clădire nou-nouţă în mare parte cu mobilierul şi vechea aparatură medicală din fosta maternitate. Când vorbim de sănătate, şi în mod special de locul unde se aduc pe lume copii, nu ar trebui să vorbim de astfel de cârpeli, de improvizaţii. Din acest motiv, personalul medical de aici speră într-un ajutor al Ministerului Sănătăţii pentru dotarea maternităţii cu aparatura medicală necesară.

Vechea maternitate a Severinului era cunoscută drept „maternitatea de groază” din cauza clădirii dărăpănate şi a condiţiilor precare din interior. În acest loc de coşmar, veneau pe lume circa 1200 de bebeluşi într-un an, fiindcă alţi 1200 de copiii s-au născut în spitalele din Orşova şi Timişoara, mămicile optând pentru aceste unităţi medicale de teama maternităţii de groază de la Severin.

Citeşte şi:

Cum înţeleg autorităţile din Mehedinţi să ajute Sănătatea. Aparatura medicală din maternitate transportată cu maşina Medicinei Legale

Culmea sănătăţii la Mehedinţi: Maternitate nouă cu dotare mizerabilă

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite