Tulcea: Doi prahoveni prinşi la vânat ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au depistat, în zona canalului Murighiol, doi prahoveni care au vânat ilegal 9 lişiţe şi 2 raţe sălbatice.

În timpul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic, poliţiştii de frontieră i-au surprins în flagrant pe G.V.  (38 de ani) şi G.C. (41 de ani),  domiciliaţi pe raza judeţului Prahova, în timp ce efectuau activităţi de vânătoare dintr-o ambarcaţiune. În aceasta au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 11 păsări vânate (speciile raţă sălbatică şi lişiţă), două arme de vânătoare calibru 12 mm şi 24 de cartuşe calibru 12 mm.

În urma verificării documentelor prezentate, a rezultat că prahovenii nu erau autorizaţi să efectueze activităţi de vânătoare în zona în care au fost depistaţi.
Celor în cauză le-au fost întocmite actele premergătoare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj prin vânătoare pe alt fond de vânătoare decât cel pe care vânătorul este autorizat să vâneze.

Păsările vânate au fost predate de poliţiştii de frontieră reprezentanţilor Direcţiei Sanitare Veterinare  în vederea efectuării unei expertize de specialitate, iar armele de vânătoare şi muniţia aferentă au fost predate biroului specializat al Poliţiei.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite