Sibiu: Taberele şi magazinele din zonele turistice, controlate de inspectorii DSV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Taberele şi magazinele din zonele turistice, controlate de inspectorii DSV
Sibiu: Taberele şi magazinele din zonele turistice, controlate de inspectorii DSV

Controalele s-au datorat apariţiei, tot mai dese, a cazurilor de toxiinfecţii alimentare în rândul copiilor şi turiştilor. Chiar dacă spun că nu au sesizat probleme deosebite, care ar fi putut pune în pericol sănătatea consumatorilor, inspectorii DSV au aplicat totuşi amenzi de 40.000 de lei pentru neregulile constatate.

De la începutul acestei luni, personalul de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu au efectuat o serie de controale, pentru verificarea normelor de igienă şi depozitare a produselor comercializate în magazinele şi taberele din judeţ. Măsura a fost luată de reprezentanţii DSVSA Sibiu în urma înmulţirii cazurilor de toxiinfecţii alimentare la nivel naţional. “În această perioadă, au fost verificate opt tabere şcolare şi centre de agrement pentru tineret, şapte cantine cu activitate permanentă, 11 unităţi de alimentaţie publică,  19 terase, chioşcuri şi tonete din zonele de agrement Păltiniş, Bâlea, Ocna Sibiului, Dumbrava Sibiului, Bazna şi şase unităţi comerciale din incinta benzinăriilor”, ne-a spus dr. Ioan Penţea, purtător de cuvânt al DSVSA Sibiu.

Mulţumiţi de starea taberelor

Chiar dacă nu au semnalat probleme deosebite, inspectorii DSV au aplicat totuşi amenzi în valoare totală de 40.000, pentru deficienţele constatate. “Am găsit documente incomplete, lotizarea necorespunzătoare a produselor, absenţa graficelor de monitorizare a temperaturilor în spaţiile de expunere a alimentelor sau spaţii frigorifice insuficiente, pentru care am aplicat amenzi şi avertismente”,a completat Ioan Penţea. Printre unităţile amendate s-a numărat şi tabăra de la Păltiniş, însă reprezentanţii DSVSA spun că deficienţele au vizat împărţirea necorepunzătoare pe sortimente şi categorii a produselor, fără a exista vreun pericol de îmbolnăvire a consumatorilor. Per ansamblu, aceştia s-au declarat mulţumiţi de starea în care se găsesc taberele din judeţ dar spun că vor continua monitorizarea atentă a acestora, pe toată durata verii.  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite