Lucrări publice terminate înainte de termen într-un oraş din Ardeal. Firma e la a doua reuşită de acest fel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la cămin trebuiau finalizate doar în luna martie, dar firma s-a mişcat mai repede - foto: Adrian Caraba
Lucrările la cămin trebuiau finalizate doar în luna martie, dar firma s-a mişcat mai repede - foto: Adrian Caraba

Firma care a realizat lucrările la investiţia „Cămin cultural” a reuşit să finalizeze munca cu aproximativ jumătate de an mai repede decât termenul stabilit. Firma a reuşit acceaşi performanţă şi la o altă investiţie de acelaşi fel.

În urmă cu patru ani de zile conducerea oraşului Ardud a lansat o amplă campanie de scriere de proiecte cu finanţare externă, fie ea de la Guvern, fonduri europene sau Compania Naţională de Investiţii. De atunci şi până în prezent la Ardud şi în localităţile aparţinătoare au avut loc inaugurări periodice a obiectivelor de investiţii finalizate. Cea mai recentă dintre acestea este inaugurarea căminului cultural din Gerăuşa.

În urmă cu un an de zile în locul căminului cultural era doar o clădire gata să se dărâme. Toate lemnele care ar fi trebui să susţină acoperişul au fost rupte şi clădirea reprezenta chiar un pericol pentru cei care umblau prin preajma ei, atunci când firma care a câştigat licitaţia a intervenit asupra ei. Această firmă a dat dovadă de seriozitate şi promptitudine în acţiune, terminând lucrările cu aproape jumătate de an mai repede decât termenul stabilit.

„Din păcate multe finanţări se pierd pentru că este neseriozitate din partea constructorilor. Acest lucru începe încă de la licitaţii, unde firmele se contestă între ele, pierzându-se astfel finanţarea de multe ori. Şi acolo unde sunt finanţări, de multe ori firmele sunt neserioase şi se ajunge la compromiterea investiţiei. Aici investiţia a fost finalizată cu aproape o jumătate de an mai repede, abia anul viitor prin martie trebuia să fie finalizate lucrărilor. Firma a dovedit seriozitate de la început, pentru că beneficiarii, indiferent cine sunt ei, primărie, Consiliu Judeţean sau altă instituţie, nu prea au cum să se impună în faţa firmei, depinzând de bunăvoinţa ei de a face lucrările în termen”, a afirmat edilul Ovidiu Duma.

camin cultural

În urmă cu un căminul cultural era doar o ruină - foto: Adrian Caraba

Firma în cauză a mai avut un contract de acest gen cu primăria Ardud, un alt cămin cultural într-o altă localitate a oraşului. Şi în acel caz lucrările au fost finalizate mai devreme, dar nu cu un avans atât de semnificativ ca acesta.

Inaugurarea lucrărilor s-a făcut imediat după slujba de la biserică, care se află la doi paşi de noul cămin. Oamenii au fost omeniţi cu palincă, gogoşi şi sarmale după slujba de la Biserica, pentru a nu fii nevoiţi să plece acasă, astfel încât numărul participanţilor la eveniment să fie cât mai mare. Oamenii s-au conformat şi după tăierea panglicii tricolore şi sfinţirea căminului, aceştia au intrat în sală până au umplut-o la refuz. Cu toţii au aşteptat spectacolul folcloric organizat cu această ocazie.

„Eu sunt un fiu al satului, părinţii mă aduceau aici la bunici în urmă cu 50 de ani, în lungile vacanşe de vară, să le petrec la bunici. Atunci era mult mai multă lume aici. Sperăm că această investiţie, faptul că aveţi şi un drum circulabil să vitalizeze satul, să fie din nou copii la şcoală aici, părintele să aibă duminica copii în faţa altarului şi tineri în scoruş”, a afirmat prefectul Radu Bud.

După deschiderea marcată de discursuri a urmat un spectacol folcloric susţinut de mai multe formaţii şi ansambluri din judeţ. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite