Alimentul banal care reduce efectele nocive ale fumatului şi scade colesterolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Efectele nocive ale fumatului pot fi diminuate prin consumarea anumitor alimente FOTO ARHIVĂ
Efectele nocive ale fumatului pot fi diminuate prin consumarea anumitor alimente FOTO ARHIVĂ

Un aliment care nu ar trebui să lipsească din bucătăria românilor nu este apreciat la adevărata valoare, deşi este extrem de comun şi uşor de procurat.

Dr.Virginia Faur, cunoscută pentru medicamentele naturiste pe care le-a inventat, recomandă porumbul ca aliment care aduce multe beneficii sănătăţii. “Fiindcă porumbul este plin de nutrienţi. Are foarte multe fibre, ce reglează nivelul de colesterol. O porţie de porumb asigură 10% din necesarul zilnic de fibre al unei persoane. Conţine vitamina B1 ce este importantă pentru buna funcţionare a creierului, nu conţine gluten, conţine vitamina B5, beta-criptoxantină, un antioxidant puternic, conţine vitamina C şi E; vitamina C este antiinflamatoare, interferon natural, antialergică, întăreşte sistemul imunitar, vitamina E are efect anti-îmbătrânire”, spune dr.Virginia Faur.

Bănăţeanca susţine că porumbul este recomandat fumătorilor pentru reducerea efectelor secundare ale fumatului. “Curăţă plămânii fumătorilor de gudron şi nicotină. Dacă eşti unul din acei oameni care nu renunţă la fumat, porumbul te ajută să reduci din efectele secundare ale fumatului. Datorită beta-criptoxantinei, care este un antioxidant puternic, se elimină multe din mizeriile care se găsesc în ţigări, reducând considerabil riscul de boli”, mai spune dr. Faur.

Alte beneficii ale porumbului ar mai fi că previne constipaţia şi cancerul colorectal – datorită conţinutului de fibre, magneziu, vitamina C şi E. Tiamina (vit. B1) îmbunătăţeşte memoria, funcţiile congitive şi sănătatea nervoasă; prin energia primită, metabolismul funcţionează la parametri optimi. Experţii spun că, prin consumul de porumb, boala Alzheimer este şi ea prevenită; datorită antioxidanţilor puternici pe care-i conţine porumbul şi pentru faptul că nu conţine gluten, care este un ingredient foarte periculos al alimentaţiei zilnic. Porumbul scade colesterolul, protejează de bolile cardiace, de diabet, de hipertensiune, iar magneziul face ca bătăile inimii să fie regulate.

“Porumbul este sănătos atunci când este gătit. Se poate consuma ca şi porumb fiert, copt sau sub formă de mămăligă. Este bine să consumaţi porumb organic, cultivat ecologic”, recomandă dr. Virginia Faur, cercetător şi inventator de medicamente maturiste.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite