Fonduri UE pentru înfiinţarea centrului de informare turistică din Hunedoara
0
Primăria Hunedoara a anunţat semnarea contractului de finanţare prin fonduri de la Uniunea Europeană, pentru construirea unui centru de informere turistică în municipiu. Investiţia se ridică la 500.000 de lei.
Administraţia locală din Hunedoara a semnat contractul de finanţare a proiectului „Construire şi dotare Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică în municipiul Hunedoara” şi a demarat procedura de achiziţie de lucrări şi servicii.
„Proiectul va fi realizat până la finalul acestui an prin fonduri de la Uniunea Europeană, alocate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013”, a declarat primarul Hunedoarei, Viorel Arion. Valoarea totală a proiectului a fost estimată la peste 500.000 de lei, din care cea mai mare parte o reprezintă o finanţare nerambursabilă.
Proiectul are ca scop principal promovarea turistică a Hunedoarei. „Obiectivul general al proiectului îl constituie crearea şi dotarea unui Centru Naţional de Informare şi promovare turistică înHunedoara în scopul creşterii numărului turiştilor, respectiv pentru promovarea potenţialului turistic al resurselor turistice naturale şi antropice din zona municipiului Hunedoara. Prevede: constructia unei clădiri noi pe o stradă cu circulatie intensă, în apropierea obiectivelor de interes turistic, cu scopul de a crea Centrul Naţional de Informare şi Promovare turistică în Municipiul Hunedoara, dotarea ei cu echipamentele şi dotările necesare pentru realizarea activităţii şi realizarea unui site de informare şi promovare turistică”, a informat Primăria Hunedoara. Noul centru de inforrmare turistică va fi construit în zona fostei cantine a CSH.
Vă recomandăm şi:
În 1942, celebrul Willy Pragher fotografia de pe meterezele castelului uzinele de fier ale Hunedoarei. Din aceeaşi locaţie, în prezent, cei care privesc spre platforma industrială mai pot vedea doar un turn de răcire ajuns ruină şi, în plan îndepărtat, ruina vechii şcoli de ucenici din combinatul siderurgic al Hunedoarei.
Printre cei peste 10.000 de oameni care lucrau în anii 1950 în combinatul din Hunedoara şi în fabricile din împrejurimile acestuia s-au infiltrat şi informatori ai unor servicii străine, potrivit unor documente păstrate până în prezent.
Primăria Hunedoara păstrează în arhive un album de fotografii în care este prezentat municipiul, aşa cum arăta în anii 1960 – 1970. Imaginile rare înfăţişează Hunedoara într-o perioadă de vârf în ce priveşte dezvoltarea infrastructurii ei.