Protecţia Consumatorului a amendat firma de turism care vindea ţepe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clienţii nemulţumiţi au pus afişe pe geamurile agenţiei.
Clienţii nemulţumiţi au pus afişe pe geamurile agenţiei.

O parte a clienţilor înşelaţi de agenţia de turism Bene Travel şi-au primit banii. Comisarii de la OPC susţin însă că firma nu a făcut dovada plăţilor, motiv pentru care va continua demersurile necesare închiderii afacerii.

În urma primirii a 20 de plângeri de la clienţii agenţiei de turism şi transport Bene Travel din Galaţi, prin care aceştia reclamau că nu au beneficiat de rezervări deşi le-au plătit, comisarii de la Protecţia Consumatorului au luat primele măsuri.

Administratorul firmei a fost amendat cu suma de 5.000 de lei, dar nu doar pentru "ţepele" recente, ci şi pentru că nu au făcut dovada plăţii despăgubirilor faţă de câţiva clienţi, deşi Protecţia Consumatorului îi ceruse în mod oficial să o facă.

"Avem o serie de reclamaţii mai vechi, în privinţă cărora aplicasem expres această măsură, să fie returnaţi banii. Firma nu a dovedit că a făcut aceste plăţi, motiv pentru care am întocmit un prim proces verbal, prin care îi sancţionăm cu 5.000 de lei şi îi obligăm să returneze banii tuturor clienţilor care au reclamat că nu le-au fost făcute rezervările deşi plătiseră", a precizat Aurel Panfile, purtătorul de cuvânt al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi.

Potrivit sursei citate, comisarii care au în lucru sesizările urmează să mai întocmească o serie de procese verbale pentru ca, la final, să poată înainta o sesizare Ministerului Turismului prin care să solicite anularea autorizaţiei pentru agenţia Bene Travel.

Reamintim că săptămâna trecută zeci de clienţi ai firmei s-au revoltat şi s-au adresat autorităţilor, susţinând că plătiseră anticipat pentru bilete de avion sau autocar pentru a merge în ţări percum Spania, Franţa, Italia sau Germania, dar că s-au trezit că nu le fuseseră făcute rezervări la avion sau chiar că autocarul cu care trebuiau să plece nu exista.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite