Noul viceprimar al municipiului Adjud a fost găsit anul trecut incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Cristea a fost ales viceprimar la Adjud  Foto: Ziarul de Vrancea
Claudiu Cristea a fost ales viceprimar la Adjud  Foto: Ziarul de Vrancea

Claudiu Cristea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27.01.2011 – 22.06.2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Adjud, cât şi funcţia de reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Adjud în cadrul S.C. Utilităţi Publice Municipale Adjud.

Alegerea lui Claudiu Cristea, din partea PSD, în funcţia de viceprimar ar putea fi contestată de reprezentanţii partidelor reprezentate în consiliul local municipal Adjud, mai cu seamă că liberalii s-au arătat extrem de deranjaţi de faptul că partenerii lor de coaliţie de la PSD s-au coalizat cu PP-DD pentru obţinerea acestui post.

Asta după ce în luna noiembrie  a anului trecut Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către noul viceprimar.

În urma evaluărilor demarate la data de 16.11.2010, ANI a constatat că alesul local Claudiu Cristea s-a aflat în stare de incompatibilitate „în perioada 27.01.2011 – 22.06.2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Adjud (Judeţul Vrancea), cât şi funcţia de reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Adjud în cadrul S.C. Utilităţi Publice Municipale Adjud S.R.L., aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Adjud, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 88), alin.1), lit. f) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”, se arată într-un comunicat al ANI.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

„În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate”, mai precizează ANI.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite