UPDATE Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, după audierea la DNA: "Scena politică fără Marian Oprişan va fi mai slabă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprisan

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan a ajuns în jurul orei 14,45 la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a da declaraţii.

UPDATE: Ora 16.50 Marian Oprişan a ieşit de la DNA, la ora 16.50, după două ore de audieri. Acesta a declarat ziariştilor că nu poapte să spune ce a vorbit cu procurorii DNA, spunând că el este cel prejudiciat de cele întâmplate aceste zile, arătându-se supărat că procesul său se lungeşte, pentru că trebuie făcute alte expertize.

Marian Oprişan a spus că pe scena politică se poate şi fără el, dar că va fi o scenă politică mai slabă.

"Nu pot să vă spun ce m-au întrebat pentru că DNA este o instituţie serioasă şi cercetarea penală este secretă până în faza trimiterii în judecată. Eu când jur pe biblie şi nu numai pe biblie, spun întotdeauna numai adevărul. Totdeauna în politică am spus adevărul şi de aia am şi rezistat atât de mult", a spus Oprişan când a ieşit din sediul DNA.

Acesta a mai menţionat că tot ce s-a scris despre el în presa românească este neadevărat.

"Eu am citit în presa românească că sunt hoţ, tâlhar, violator, am citit multe epitete din acest punct de vedere, care s-au dovedit neadevărate. Deci nu se strânge nici un laţ. Marian Oprişan nu a comis nincio infracţiune, ba chiar eu sunt prejudiciat de această întâmplare care s-a produs în ultimele zile, pentru că va trebui probabil să se facă o nouă expertiză şi iar lungim un verdict într-un dosar pe care el îl aştept de multă vreme. Asta-i viaţa", a mai spus Marian Oprişan în faţa sediului DNA.

PRELUARE VIDEO DIGI 24

"Eu nu sunt un baron,ci un om care mi-am făcut datoria, dar pentru că vouă, jurnaliştior, nu vă plac decât miniştrii, secretarii de stat, primul ministru şi preşedintele intraţi în jocul lor de fiecare dată, din raţiuni financiare în ceea ce-i priveşte pe şefii voştri, şi atunci, pentru că se plăteşte mai bine la Bucureşti, hai să mutăm problema corupţiei în judeţele ţării. În fiecare tagmă există corupţie, şi la jurnalişti, şi la politicieni, şi la preşedinţii de consilii judeţene, şi la primari, şi la cetăţeni, şi la magistraţi, şi la procurori. Din nefericire, prezumţia de nevinovăţie, statuată de Constituţia României, ar trebui să funcţioneze şi la jurnalişti... Tunurile în această ţară, slavă Domnului că există Direcţia Naţională Anticorupţie, s-au dat la Bucureşti, nu la Focşani, nu la Satu Mare, nu la Galaţi ", a mai precizat Marian Oprişan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a mai arătat că de tergiversarea dosarului său este vinovat DNA, care a cerut de trei ori strămutarea dosarului.

"Avocaţii mei nu au făcut în acest dosar nicio cerere de amânare, niciodată". 

Întrebat dacă vede o scenă politică fără Marian Oprişan, şeful C.J. Vrancea a declarat: "Bineînţeles că da. Ar fi o scenă politică mai slabă şi mai lipsită de curaj", a concluzionat şeful C.J. Vrancea.


Baronul de Vrancea Marian Oprişan se află la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde dă explicaţii în legătură cu ultimele evenimente din dosarul său de corupţie, după arestarea expertelor Eleana Roxana Cernea (Pintea) şi Elena Valentina Muşuroiu.

Acesta a declarat că are caitatea de martor.

La intrarea în sediul DNA Marian Oprişan a declarat: 

"Nu m-a interesat cum şi-au împărţit orele de lucru, pentru că nu era treaba mea. Nu am cerut niciunui expert contabil sau nici unei părţi implicate în precesul meu eminamente politic ,100%, vreo intervenţie, vreun favor sau orice altceva. Nu este nici de competenţa mea să comentez aceste lucruri (n.a. arestarea celor două experte), acestea au fost măsuri care au fost luate pe principii judiciare de DNA privind reţinerea. Nu ştiu dacă au stat lucrurile aşa, ceea ce pot să comentez este următorul lucru: dacă mai vin 5 milioane de experţi şi se uită în documentele contabile aflate la dosarul cauzei toţi vor spune acelaşi lucru, că nu există nici un prejudiciu. Prejudiciul a fost inventat de un nespecialist al DNA, în anul 2005, la comanda procurorului Ovidiu Horaţiu Baias. Am fost chemat în calitate de martor. Nu-mi este teamă. Dacă în România nu mai este stat de drept, în condiţiile în care niciodată în viaţa mea nu am comis nici cea mai mică inracţiune, atunci e posibil orice". 

Marian Oprişan a mai spus la intrarea în sediul DNA:

"Presa a afirmat că Oprişan este interesat să excludă prejudiciul din dosarul lui. Da, vă spun deschis, este un lucru cât se poate de normal. Sunt interesat ca printr-o procedură legală, normală, încuviinţată de instanţa de judecată, prejudiciul ăla să dispară, pentru că este contrafăcut, este fals şi băgat din burtă de nespecialişti. Pe experta parte (n.a.Ileana Roxana Cernea Pintea) am văzut-o prima dată în viaţa mea la instanţa de judecată, când a fost numită de preşedintele instanţei de judecată, ulterior nu am comunicat cu ea niciodată, iar cu expertul meu parte (Elena Valentina Muşuroiu) am vorbit când am vorbit despre contract, când i-am prezentat dosarul şi când i-am spus cât se poate de clar ce cred eu despre acest dosar. În rest, orice alt subiect pe care îl invocaţi dumneavoastră sau comunicatele DNA nu corespund realităţii", a mai spus Marian Oprişan. 

Vom reveni cu amănunte.

Mai puteţi citi:

Cum influenţează arestarea expertelor judiciare procesul lui Oprişan: verdictul se amână şi mai mult

Arestarea celor două experte din dosarul Oprişan complică şi mai mult lucrurile în procesul de corupţie al baronului de Vrancea, care se judecă la Cluj Napoca. Preşedintele Judecătoriei Cluj Napoca spune că, cel mai probabil, angajarea unor alţi experţi va duce la o amânare a verdictului.

STENOGRAME Cum s-au străduit cele două experte să-i "albească" dosarul baronului Oprişan: „Ai păstrat linia care a fost stabilită de la început“

Cele două experte contabile din dosarul lui Marian Oprişan au fost reţinute de procurorii DNA, fiind acuzate că au blătuit felul în care să facă expertizele astfel încât să nu existe nici un prejudiciu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite