Ce punctaje au obţinut candidaţii la concursul pentru funcţiile de directori de şcoli. Tezele candidaţilor din Focşani şi Odobeşti au fost sigilate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce candidaţii din mediul rural şi oraşele Adjud, Mărăşeşti şi Panciu au putut afla punctajele obţinute la concurs, candidaţii din Focşani şi Odobeşti mai au de aşteptat.

Din 119 unităţi de învăţământ unde s-au scos la concurs posturile de director şi director adjunct, doar pentru 71 au fost constituite comisii complete, iar pentru restul nu s-au desemnat reprezentanţii administraţiei locale.

Este cazul, în special, pentru oraşele Focşani şi Odobeşti, unde cei edilii nu au dorit să numească doi reprezentanţi, sub pretextul că metodologia de organizare nu este corectă, situaţie care poate duce la invalidarea concursului.

Astăzi, deşi toţi candidaţii au participat la examen, concurenţii din Focşani şi Odobeşti nu vor afla dacă au reuşit să promoveze concursul, aşa cum s-a întâmplat în cazul colegilor lor din judeţ, care au avut chiar suportul primarilor, foarte mulţi dintre ei, şi de la PSD şi de la PNL făcând parte din comisiile de examinare.

Tezele acestora au fost sigilate şi aşteaptă ca primarii Cristi Misăilă şi Daniel Nicolaş să revină la sentimente mai bune faţă de organizarea acestui concurs. Iar acest lucru ar trebui să-l facă până cel târziu pe 16 octombrie, când se va susţine partea a doua a examenului.

Tot astăzi, candidaţii care nu sunt din Focşani şi Odobeşti au putut afla şi rezultatele primei probe, rezultate pe care Inspectoratul Şcolar încă le centralizează.

Membrii comisiilor de concurs au evaluat testul-grilă în aceeaşi zi, după expirarea duratei maxime de rezolvare, în prezenţa candidaţilor şi a doi martori aleşi succesiv dintre candidaţi.

concurs directori by Borcea Stefan on Scribd

Rezultatele probei scrise nu se contestă.

Calendarul concursului

12 octombrie – Proba scrisă la nivel naţional;
17 octombrie – 17 noiembrie – Interviul şi evaluarea CV–ului;
18 noiembrie – Afişarea rezultatelor concursului;
21–23 noiembrie – Depunerea contestaţiilor;
24 noiembrie – 9 decembrie 2016 – Afişarea rezultatelor finale;
16 decembrie  2016 – Validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor
finale şi transmiterea acestora la minister.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declaraţi „admişi” candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puţin 105 puncte.

Ulterior candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezenţa candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în faţa comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţia ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor şi punctajelor din metodologie. Toate probele sunt obligatorii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite