Apariţie editorială de excepţie. Cine sunt cei 31 de academicieni care s-au născut în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Anul Centenarului Unirii, Asociaţia „Simion Mehedinţi” a publicat primul volum dedicat celor mai importante persoane născute în localităţile care formează din 1968, Judeţul Vrancea

Este o lucrare colectivă despre cei 31 de academicieni care au fixat în eternitate numele Vrancei, prezentaţi în tot atâtea microbiografii, redactate după cele mai exigente norme academice.

Coordonatorul volumului este prof. Costică Neagu, iar colaboratorii sunt cercetători din Vrancea, Iaşi şi Bucureşti.

Este prima lucrare de acest gen, o carte care nu trebuie să lipsească din nicio Bibliotecă Publică, şcolară şi de ce nu, particulară.

Sunt prezentaţi în ordine alfabetică următorii academicieni: Sava Athanasiu din Rugineşti, Gh. Balş din Adjud, George Bărănescu din Odobeşti, Gh. Buzdugan din Focşani, Virgil Cândea din Focşani, Valeriu Cotea din Vidra, Constantin C. Giurescu din Focşani, Aurel Iancu din Răcoasa, Gh. Longinescu din Focşani, Ştefan Longinescu din Focşani, Nicolae Manolescu din Adjudu-Vechi, Panaite Mazilu din Broşteni, Simion Mehedinţi din Soveja, Mihai Mihălă din Faraoanele, Ion Mincu din Focşani, Ion Nestor din Focşani, Gh. Nicolau din Pufeşti, Ion Niculescu din Focşani, Dumitru Olănescu-Ascanio din Focşani, Tudorel-Tudorache din Focşani, Alexandru Rădulescu din Focşani, Nicolae Rădulescu din Budeşti, Oscar Sager din Focşani, Oscar Saligny din Focşani, Anghel Saligny din Focşani, Marin Simionescu Râmniceanu din Focşani, Anibal Teodorescu din Câmpineanca, Dimitrie Voinov din Focşani, Duiliu Zamfirescu din Dumbrăveni, Vasile N. Taftă din Negrileşti şi Iulian Gavăt.

Imagine indisponibilă

Dintre aceştia, 15 s-au născut în Focşani, 2 în Adjud, unul în Odobeşti şi 13 în satele Vrancei.

"Este o carte despre o altă Românie, o Românie frumoasă, o ţară a valorilor, a bunului simţ, a elitelor, a modestiei şi a cumpătării. Nu în ultimul rând este o carte despre oamenii care au clădit spiritual România şi au înveşnicit aceste pământuri prin munca lor, nu prin dregătorii sau sinecuri".

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Vrancei din Focşani şi Casa de Cultură dn Odobeşti şi va avea loc joi, 5 iulie, la ora 10, în sala „Muzeul Unirii” din Oraşul Unirii. Proiectul şi volumul vor fi prezentate de Dr. Costică Neagu – preşedintele Asociaţiei „Simion Mehedinţi, Dr. Horia Dumitrescu – directorul Muzeului Vrancei şi Dr. Romeo-Valentin Muscă – directorul Casei de Cultură din Odobeşti.

Imagine indisponibilă
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite