Focşani: Diviziei, strada pe care se circulă cu viteza melcului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada Diviziei este, de câţiva ani, un coşmar atât pentru şoferii ce tranzitează zona cât şi pentru localnicii de la blocurile din împrejurimi.

Chiar dacă tentative de peticire a acestei artere au mai existat, lucrările nu au avut multe zile. Asfaltul cu care au fost plombate găurile nu a rezistat sub roţile maşinilor, la degradarea lucrărilor contribuind din plin şi factorii meteorologici.


Astfel, aceleaşi gropi de zeci de centimetri adâncime se cască în asfalt şi îşi iau tributul la fiecare jumătate de an din buzunarul şoferilor, când pivoturile, bucşele şi amortizoarele maşinilor sunt rupte din cauza şocului.

Pe lângă reparaţiile pe care trebuie să le plătească, cei care aleg această rută pe care se află şi Comisariatul Militar, sunt nevoiţi să meargă doar cu 5 km/oră pentru a evita alte dezastre.


Plombele, puse direct în baltă


Localnicii din zonă sunt foarte nemulţumiţi pentru că trebuie să plece dimineaţa de acasă mai devreme ca să ajungă la timp la serviciu. Motivul: parcurg distanţa de pe strada lor cu maşina mai încet decât dacă ar merge pe jos, pentru a diminua din eventualele avarii.

Cât despre plombele puse de Primărie în gropile din asfalt, la fiecare şase luni, în acelaşi interval de timp, sunt luate pe roţile maşinilor.

Dispar pentru că se lucrează pe timp de ploaie.

„De când locuiesc aici din anul 1992 strada asta nu a fost asfaltată cap-coadă, de la un capăt la altul ci au preferat mereu să pună petice din asfat, acele plombări. Păi le pun direct în baltă ori aşa nu face priză niciodată. În şase luni dispar plombele şi trebuie refăcută şoseaua”
, ne-a spus Costel Ursu, un localnic de pe strada Diviziei.


 
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite