Şase secrete pentru menţinerea greutăţii sub control. De ce este bine să ne aşezăm întotdeauna la masă însoţiţi de altcineva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii nutriţionişti spun că unul dintre secretele menţinerii greutăţii corporale sub control este mestecarea lentă a bolului alimentar.

Nutriţioniştii explică faptul că procesul de masticaţie este important pentru digestie şi ajută intestinele să absoarbă mult mai repede nutrienţii din particulele de hrană. „Este important ca hrana să fie mestecată uşor, iar astfel, cu siguranţă, vom reuşi să menţinem greutatea sub control. În timpul mesei este indicat să vorbiţi cât mai puţin şi să acordaţi o mare atenţie alimentelor pe care le consumaţi. Este bine de ştiut că fiecare aliment pe care îl mâncăm îşi pierde o parte din calorii dacă este mestecat bine“, a precizat medicul nutriţionist Cristiana Vlădescu.

Reguli de bază pentru a ne menţine greutatea sub control:

- Alegeţi porţii mici de mâncare în momentul în care vă aşezaţi la masă. Dacă mestecaţi lent şi pe îndelete cu siguranţă vă veţi simţi sătui. Majoritatea oamenilor mănâncă întotdeauna mai mult decât au nevoie. 

- În momentul în care vă aşezaţi la masă este indicat să fiţi însoţiţi. De fiecare dată veţi mânca mult mai lent în compania unei alte persoane.   

- Nu este indicat să mâncaţi în picioare sau în faţa televizorului. Întotdeauna trebuie să vă aşezaţi la masă în momentul în care luaţi micul dejun, prânzul sau cina. Creierul nu se poate concentra asupra masticaţiei şi a cantităţii în momentul în care faceţi şi altceva.

- Niciodată nu trebuie să înghiţiţi repede mâncarea din farfurie. Fiecare îmbucătură trebuie mestecată de cel puţin 30 de ori, iar astfel creierul va semnala faptul că sunteţi sătui.

- Ustensilele de mâncat nu se ţin tot timpul în mână, ele trebuie folosite doar în momentul în care introducem mâncarea în gură. Acest lucru ne va ajută să mâncăm mai lent şi mai puţin.    

- Beţi întotdeauna apă între mese, iar astfel o să vă hidrataţi corespunzător şi veţi creşte şansele de a slăbi. 

Medicii nutriţionişti mai explică faptul că în momentul în care nu mestecăm bine hrana nu putem să ne dăm seama cât am mâncat.

„Este nevoie de 20 de minute pentru ca senzaţia de saţietate să fie transmisă către creier. În momentul în care mâncăm repede organismul nu are timp să îşi dea seama dacă am mâncat destul. Hrana, dacă este bine mărunţită în momentul în care ajunge în stomac, absorţia vitaminelor se face mult mai repede“, a mai spus medicul nutriţionist Cristiana Vlădescu.

Mai puteţi citi:
 

Regimul alimentar în caz de gastrită. Stresul de zi cu zi, consumul excesiv de preparate de tip fast-food,de ţigări şi de alcool, dar şi un orar neregulat al meselor sunt factori care inflamează mucoasa stomacului, determinând tulburări de digestie, de la balonări şi greaţă până la vomă.

Mâncăruri care îngraşă fără să ne dăm seama. Unele dintre ele sunt folosite fără succes în diete, în cantităţi mari

Adevărul despre alimentele care ar stimula metabolismului şi arderile. Cum putem mânca şi slăbi în acelaşi timp

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite