Poliţiştii clujeni au învăţat comunicare nonverbală. Ce face diferenţa dintre un anchetator bun şi unul foarte bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţişti la seminarul de comunicare. FOTO: Primăria Cluj-Napoca
Poliţişti la seminarul de comunicare. FOTO: Primăria Cluj-Napoca

Poliţiştii clujeni au absolvit prima parte a proiectului „Codex Nonverbalum”, un seminar derulat pe parcursul a trei săptămâni în care şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare.

În urma seminariilor care s-au derulat pe parcursul a trei săptămâni, poliţiştii clujeni şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare, acestea având un rol esenţial în munca de investigaţie pe care o presupune profesia de poliţist, se arată într-un comunicat al Poliţiei Cluj. Ultima zi a seminariilor a avut loc vineri. 

Monica Sechelariu, expert în comunicare nonverbală, a accentuat, în cadrul seminariilor, importanţa limbajului nonverbal în activitatea poliţiştilor. Astfel, poliţiştii au învăţat că, în afara unor tehnici clasice de audiere, a unor planuri de ascultare, comportamentul nonverbal este deosebit de important pentru a obţine informaţii veridice şi complete din partea interlocutorilor.

Diferenţa dintre un anchetator bun şi unul foarte bun

Totodată, discuţiile s-au concentrat în jurul importanţei expresiilor faciale universale, a microexpresiilor, a comportamentelor vizuale, etc., în activităţile derulate pentru aflarea adevărului. În perioada următoare, va fi organizată şi cea de-a doua parte a proiectului, care se referă la perfecţionarea abilităţilor de detectare a minciunilor prin indicii şi comportamente nonverbale.

Codex Nonverbalum este un proiect pilot şi este derulat în cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj şi Fundaţia Collegium XXI.

,, Pe lângă fler şi pregătire tehnică temeinică, diferenţa dintre un anchetator bun şi unul foarte bun este dată de abilităţile de comunicator” – dr. Monica Sechelariu - expert în comunicare nonverbală. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite