S-au înjunghiat lângă liceu din cauza unui compas
0Doi elevi de clasa a XI-a de la Grupul Şcolar Mecanică Fină au ajuns la spital cu plăgi înjunghiate în partea dorsală şi în picior. Bătaia iscată luni după-amiază între cei doi elevi şi un licean de la altă instituţie de învăţământ a degenerat după ce unul a confundat compasul cu un briceag.
Nici bine nu a început şcoala că actele de violenţă din şcoli au început să capete amploare. Incidentul petrecut ieri lângă curtea Grupului Şcolar de Mecanică Fină, pornit de la o banală confuzie a avut urmări grave. În incident au fost implicaţi doi elevi de la Mecanică Fină, care chiuleau ieri de la ore. La ieşirea din curtea şcolii au dat, însă, peste un alt cunoscut de-al lor, elev într-un alt liceu din Capitală, cu care au schimbat cuvinte dure.
Cearta a degenerat şi, de frică, tânărul din afara liceului a scos un compas ca să-şi sperie adversarul. Doar că ustensila a fost confundată cu un briceag, iar chiulangii, de frică, au scos cuţitele ca să se apere.
Familiile, chemate în ajutor
Între timp, toate părţile implicate au cerut ajutor prin telefon de la rude. Ulterior, la apariţia acestora conflictul s-a transformat într-o bătaie în toată regula, iar la spitalul Pantelimon a fost dus şi unul dintre părinţi, înjunghiat în picior. Direcţiunea Grupului Şcolar de Mecanică Fină nu a dorit să se pronunţe cu privire la acest incident, însă sancţiunile nu vor întârzia să apară. „Pentru că sunt minori şi studiază învăţământul obligatoriu nu vor putea fi exmatriculaţi, însă ori vor fi suspendaţi pentru câteva zile, ori li se va scădea nota la purtare”, a explicat Marian Banu, inspectorul de comunicare al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.
Mascaţii, trimişi după părinţi
Poliţiştii bucureşteni au deschis o anchetă după scandalul de ieri şi îi cercetează pe cei implicaţi în conflict pentru ultraj contra bunelor moravuri, port ilegal de armă albă, loviri şi alte violenţe.
„Au fost trimişi poliţişti de la serviciul de intervenţie rapidă la domiciliile a doi dintre suspecţi, dar nu au fost găsiţi. Au fost însă identificaţi şi după depistarea lor vor fi chemaţi la audieri“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Christian Ciocan.
Poliţiştii bucureşteni susţin însă că în ultimul an cazurile de violenţă şcolară au scăzut cu 39% în 2009 comparativ cu 2008. Mai mult, comisarul şef Christian Ciocan insistă pe introducerea în unităţile de învăţământ a uniformelor şcolare. „Existenţa unor elemente distinctive şi a unei matricole ne-ar fi de mare ajutor în astfel de situaţi, dar şi pentru mai multă disciplinăi“, a mai spus acesta.