Ce culori se poartă anul acesta la împodobirea bradului de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta se poartă roşul, culoarea clasică a bradului de Crăciun. Se revine la globurile de mai multe dimensiuni, dar şi la beteală.

Roşul tradiţional revine puternic la modă în materie de decoraţiuni de Crăciun. „Dacă anul trecut culoarea dominantă a fost albul, anul acesta marchează întoarcerea la tradiţie. Se poartă roşul atât în materie de globuri, cât şi în ceea de priveşte beteala sau instalaţiile luminoase. Pentru mai mult efect eu recomand ca globurile să fie roşii, dar ledurile din instalaţiile luminoase să aibă culoarea caldă spre galben sau mai rece, spre alb. Efectul este unul garantat. În plus, anul acesta se poartă instalaţiile care au jocuri de lumini, care se îmbină foarte bine cu roşul puternic. Dacă nu vă place roşul puteţi încerca un vişiniu, deoarece arată la fel de bine“, spune Aliona Moşar, designer.

După mai mulţi ani în care a fost scoasă din tendinţe, beteala revine la modă. „Anul acesta se renunţă la funde sau alte decoraţiuni din hârtie şi se revine la beteala clasică de culoare roşie. Se poartă beteala mai deasă, roşie sau vişinie. Poate cu puţin alb în vârf pentru un efect de zăpadă, de ninsoare. Nu recomand însă prea multă beteală în bradul de Crăciun, deoarece acoperă globurile. Două sau trei poate chiar patru ghirlande sunt suficiente în funcţie de dimensiunea bradului“, mai spune designerul.

Ce globuri folosim

Globurile pe care le folosim trebuie alese tot în funcţie de dimensiunea bradului. „Dacă anul trecut simetria era la modă, acum se merge pe combinaţii. Dimensiunile globurilor se aleg în funcţia de mărimea bradului. Important este să fie roşii. Puteţi decora un brad cu globuri de aceeaşi domensiune, fie mai mari fie mai mici, dar puteţi alege şi o variantă combinată, cu condiţia să arate bine. Dacă alegeţi mai multe dimensiuni de globuri, începeţi să decoraţi de sus în jos. În partea de sus puneţi globurile mici, spre mijloc unele puţin mai mari, iar jos le aşezaţi pe cele mai mari. Arată foarte bine. În vârful bradului se portă ormanmente rotunde sau în formă de stea sau fulgi de zăpadă“, mai spune specialistul.

Brad în funcţie de mărimea camerei

Anul acesta la modă este bradul artificial. „Tendinţele merg spre protecţia mediului, astfel că se recomandă bradul articial sau cel în ghiveci care poate fi plantat ulterior în pământ. Bradul se alege în funcţia de dimensiunea camerei în care este aşezat. Pentru un apartament tipic de bloc bradul poate avea 1,8-2 metri înălţime. Dacă preferaţi stilul minimalist puteţi alege şi brazi mai mici pe care să îi aşezaţi pe o măsuţă. În cazul caselor unde camerele sunt mai generoase se pot alege brazi de până la 3 metri înălţime“, mai spune Aliona Moşar.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite