Ţeapa „Accidentul“ a lovit din nou la Braşov. O femeie a rămas fără 9.000 de lei, bani care îi strânsese pentru citostatice
0
Femeia a fost sunată de doi bărbaţi. Unul s-a dat drept fiul ei şi i-a spus că a provocat un accident, iar al doilea a pozat în avocat şi i-a cerut bani ca să-şi scape fiul de necaz. Femeia a intrat în panică şi a plătit. Pe moment a uitat că fiul ei nici măcar nu avea permis.
Deşi totul i s-a părut ciudat femeia a dat banii. „Fiul mei conduce, nu are permis, el nu s-a urcat niciodată la volan. Asta le-am spus, dar ei au ţinut-o pe a lor: Ba da, doamnă, a luat maşina unui coleg şi a lovit pe trecerea de pietoni o fetiţă care are fractură de coloană şi părinţii copilului pretind 120 de milioane de lei vechi ca să nu ajungă la Poliţie cazul“, a povestit braşoveanca păgubită pentru brasovultau.ro. Escrocii au mers şi mai departe. A revenit cu un telefon şi i-au spus femeii că fiul mei a primit de la procurori o amendă de 5.500 de lei şi că dacă nu o plăteşte ajunge direc la puşcărie. Speriată braşoveanca a plătit şi a rămas fără banii de medicamente. „Erau banii mei pentru o doză de Herceptin, medicament citostatic pentru tratamentul cancerului”, a mai spus femeia. Când şi-a dat seama că a fost păcălită a sunat la poliţie.
Nu deveniţi victime
Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii recomandă:
Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de Poliţie sau Parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile.
Dacă sunteţi contactat de un «binevoitor», care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin.
Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească şi să afle detalii despre familie sau vecini.
Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate si legitimaţia de serviciu şi vă creează convingerea că au calitatea invocată. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei sau despre vecini.
Nu trimiteţi bani, solicitaţi în scopul de a vă ajuta rudele, până nu luaţi legătura personal cu membrii familiei