Schi la maximum, în Poiana Braşov, Predeal şi Valea Prahovei (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zăpada care a căzut în cantităţi foarte mari a adus sute de turişti pe pârtiile din Poiana Braşov, Predeal. şi Valea Prahovei. În Poiana Braşov se schiază excelent, iar cei care adoră să schieze pe pârtiile din Valea Prahovei au două pârtii noi şi un telescaun acoperit.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Zăpada care a căzut în cantităţi foarte mari a adus sute de turişti pe pârtiile din Poiana Braşov şi Predeal, dar şi pe Valea Prahovei. Pe toate pârtiile din Poiană se schiază excelent, iar temperaturile scăzute le-au permis administratorilor să sporească stratul de zăpadă de pe pârtii cu ajutorul tunurilor de zăpadă.

Sute de turişti şi braşoveni s-au distrat de minune în Poiana Braşov. Fie că s-au dat cu sania, au schiat sau au zburat deasupra pârtiei cu parapanta, cu toţii au avut parte de o zi frumosă şi cu multă zăpadă.

VEZI AICI CUM S-AU DISTRAT TURIŞTII ÎN POIANA BRAŞOV

„Stratul de zăpadă măsoară între 40 şi 60 de centimetri, iar vremea este superbă. Toată lumea care nu a putut să schieze în Postăvarul zilele trecute are ocazia acum. Pe Pârtia Bradul, atmosfera este un pic mai «relaxată»", ne-a spus Emil Fărcăşanu, şeful monitorilor de schi din Poiana Braşov.



În acest weekend, turiştii sunt aşteptaţi pe Pârtia Bradul, la unul dintre evenimentele tradiţionale desfăşurate aici, „Cursa Trăsniţilor", un spectacol de coborâre pe pârtie cu cele mai ciudate sănii.

Echipamente accesibile

Cei care nu au echipament îl pot închiria. Un set complet de schi se poate închiria cu 40 de lei pe zi pentru adulţi şi 30 de lei pentru copii. Săniile se închiriază cu 10-20 de lei. Un abonament pe zi la transportul pe cablu costă 120 de lei şi se poate folosi nelimitat pe toate mijloacele. Pârtia Bradul are instalaţie de nocturnă, care funcţionează până la ora 21.00, dar programul poate fi prelungit în funcţie de solicitări.

image
image

Şi la Predeal, amatorii de schi găsesc zăpadă de peste 40 de centimetri pe pârtia Clăbucet. Preţul unui echipament de schi sau al unei plăci este de 20-30 de lei pe zi, iar o sanie se poate închiria cu 10-15 lei. Un skipass de o zi poate fi cumpărat, în această perioadă, cu 121 de lei pentru adulţi şi 77 de lei pentru copii.

Zăpadă multă pe toate pârtiile

În toate staţiunile de pe Valea Prahovei, turiştii împătimiţi ai sporturilor de iarnă pot merge la schi. În Sinaia sunt condiţii excelente pe pârtiile din Valea Dorului şi Valea Soarelui, unde stratul de zăpadă măsoară aproximativ 40 de centimetri.



La Buşteni se schiază pe pârtia Kalinderu, unde zăpada atinge 30 de centimetri, iar la Azuga, pârtiile Cazacu şi Sorica se prezintă în condiţii excelente pentru schi. Instalaţiile de transport pe cablu funcţionează în toate staţiunile, iar preţul unei urcări cu teleschiul variază între 5 şi 16 lei.

image

Două pârtii noi la Sinaia

Autorităţile din Sinaia au deschis ieri pârtiile Valea Soarelui 2 (1.200 de metri lungime) şi Lăptici (1.900 de metri), deservite şi de un nou telescaun. Zăpada care a căzut în cantităţi foarte mari în ultima perioadă a ademenit sute de turişti pe pârtiile din Poiana Braşov, Predeal, dar şi pe Valea Prahovei.

image

Noul telescaun din Sinaia (zona Valea Soarelui) este acoperit, parcurge un traseu cu o lungime de 1,6 ki­lo­metri şi poate transporta 1.800 de persoane pe oră. „Pentru prima dată, cele două domenii schiabile, Valea Dorului şi Valea Soarelui, sunt legate în partea de jos. De acum, toţi cei care vor folosi noul telescaun din Valea Soarelui pot schia pe toate cele şapte pârtii deservite", spune Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia.



Primii „clienţi" au schiat gratuit

Turiştii prezenţi ieri în Sinaia au putut testa, gratuit, toate instalaţiile pe cablu din staţiune. „Ne încântă faptul că s-a mărit domeniul schiabil, iar noul telescaun ne ajută să ne antrenăm de două ori mai mult. Cu cel vechi puteam urca doar de 12 ori pe zi, dar viteza mai mare a celui nou ne ajută să urcăm, în acelaşi interval de timp, de 18 ori", a declarat Cristinel Bucur, antrenor la Clubul de Schi Carpaţi din Sinaia, care şi-a adus elevii să se antreneze pe noile pârtii. 

image



Vremea bună şi zăpada căzută din belşug i-au făcut cei mai fericiţi pe iubitorii sporturilor de iarnă. „Am învăţat să schiez de când aveam 2 ani şi îmi place tare mult. Astăzi m-am distrat fain la schi şi m-am plimbat cu telescaunul", a mărturisit Luca Rădulescu, un băieţel de numai 4 ani.

image



Preţuri de staţiune categoria premium

image

De astăzi, cei care doresc să se bucure de noile pârtii trebuie să scoată din buzunare 14 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii până la 12 ani, costul unei urcări cu telescaunul acoperit. Dacă vreţi să schiaţi toată ziua, ieşiţi mai ieftin cumpărând cu 120 de lei un Skipass.

O urcare cu teleschiul costă 4 lei, iar dacă alegeţi varianta cartelelor cu puncte, achitaţi între 50 şi 350 de lei pentru un maximum de 150 de urcări. Adulţii care aleg să urce cu telegondola trebuie să plătească 16 lei, iar copiii 12 lei. Un tichet dus-întors costă 30 de lei, respectiv 23 de lei.

La telecabină, pentru o coborâre, adulţii vor plăti 18 lei, iar copiii 11 lei. Un bilet dus-întors costă în cazul adulţilor 31 de lei, iar tariful pentru copii este de 18 lei.

Investiţia de la Sinaia a fost realizată prin Programul Naţional „Schi în România", iar valorea ei se ridică la peste 25 de milioane de lei, bani proveniţi din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Pârtie nouă şi la Păltiniş

După deschiderea celei de-a doua pârtii destinate schiorilor începători, la Arena Platoş, din Păltiniş (Sibiu), administratorii au inaugurat şi instalaţia de nocturnă. Turiştii pot să schieze, acum, la lumina reflectoarelor, pe cele cinci piste de la Arena Platoş, dar şi pe cele de la Gura Râului.

Hotel de cinci stele la Sinaia

Sinaia are de ieri primul hotel de cinci stele din staţiune. Ioana Hotels are o capacitate de cazare de 53 de locuri, un centru spa, un loc de joacă pentru copii şi o sală de conferinţe cu o capacitate de 30 de locuri. Valoarea investiţiei depăşeşte 2,5 milioane de euro.

40 de centimetri este grosimea medie a stratului de zăpadă de pe majoritatea pârtiilor de pe Valea Prahovei.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite